<

Уряд Арсенія Яценюка повинен відповісти за свої дії, вважає фракція ВО “Свобода”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 19.06.2015 / Володимир /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Фракція ВО “Свобода” у Володимирі-Волинському підготувала та винесла на розгляд депутатів міської ради проект рішення “Про звернення до Верховної Ради України щодо розгляду питання відповідальності уряду А. Яценюка”. Однак, лише 17-ть депутатів із присутніх 34-х проголосували “за” дане рішення. Інші ж не підтримали ініціативу “Свободи”. Натомість звернення до Президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної ради, прийняте депутатами Ковельської райради щодо необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, знайшло прихильність у народних обранців міста.

Депутати фракції ВО “Свобода” у своєму Зверненні звинувачують Арсенія Яценюка та його уряд в “імітації реформ, лобіюванні інтересів олігархічних кланів, катастрофічному зниженні ВВП, зростанні інфляції, встановленні необгрунтованих, непосильних тарифів для населення, чим доводять українців до зубожіння, плануванні грандіозного розпродажу за безцінь стратегічно важливих державних підприємств та земель”.

Окрім того, у Зверненні говориться про різку зміну поведінки Арсенія Яценюка на посаді прем’єра. “Незважаючи на обіцянки у 2013 році доті ще опозиціонера А. Яценюка зменшити тарифи на природний газ, електроенергію та комунальні послуги, за ініціативи його ж уряду з 1.04.2015 року без будь-яких економічних обґрунтувань у рази було збільшено тарифи”.

Також фракція “Свобода” звинуватили уряд Яценюка і його самого в ігноруванні підтверджених фактів багатомільярдної корупції. А анонсування керівництвом держави запуску процесів торгівлі землею сільськогосподарського призначення у зверненні назване “прямою загрозою її продажу олігархічному та чужоземному капіталу і перетворенням України на сировинну колонію”.

Під час обговорення депутатами пропозиції “свободівців” представник фракції “Народний Фронт” Богдан Білик на захист прем’єра сказав, що протягом усього року в уряді працювали Міністри та чиновники і з фракції, яка вимагає наразі відповісти за свої дії прем’єра. “Уряд – колегіальний орган, де різні політичні сили займають різні відповідальні пости. Рішення в уряді приймаються більшістю голосів, а не Яценюком одноосібно. Серед так званих “бездіяльних міністрів” чимало Ваших представників – це віце-прем’єр Сич, Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, який міг позабирати в нафтових олігархів ліцензії, Мініністр оборони Ігор Тенюх, який пробув менше місяця – соромно навіть згадувати, Ігор Швайка, Генпрокурор Олег Махніцький – кого посадив? Скільки фактів корупції виявив? Це просто передвиборча гонка почалася, треба із себе відповідальність зняти і на уряд перекласти”, – зазначив депутат Білик.

Як не дивно, однак і Руслан Мороз, завжди радикальний у своїх діях, запропонував вести країну не революційним, а еволюційний шляхом.

Отже, при наявності в сесійній залі 34-х депутатів “за” звернення “Свободи” проголосували 17. Отже, рішення не прийняте.

Окрім недовіри уряду, депутати обговорили та підтримали Звернення Ковельської райради до Президенту, Уряду та Верховної Ради щодо недопустимості економічно необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Ініціаторами даного документу була фракція ВО “Батьківщина”.

У Рішенні пропонується зобов’язати Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувати Постанову №220 та №583, якими передбачено підвищення тарифів на електроенергію і газ для населення України. А також пропонується розробити систему подачі громадянам українського газу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок