<

Уродженець Володимира-Волинського отримав престижну літературну премію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 14.11.2019 / Володимир /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Уродженець Володимира-Волинського, професор Київського національного лінгвістичного університету Фелікс Штейнбук став лауреатом літературної премії імені Олеся Білецького.

Її отримав за збірку есеїв-мініатюр «Інкубація «Яєць динозавра», що вийшла друком у видавництві «Люта справа» 2016-го року, – повідомляє Слово Правди.

Переможець обирався шляхом таємного голосування на засіданні журі премії під головуванням керівника інституту літератури імені Т. Г. Шевченка Миколи Жулинського. Книга Фелікса Штейнбука присвячена творчості непересічного і талановитого українського письменника Олеся Ульяненка, який передчасно помер дев’ять років тому.

Професор Фелікс Штейнбук свій професійний шлях починав з Володимир-Волинської ЗОШ №2, де працював з 1986-го по 2000-й рік. Згодом був деканом Кримського гуманітарного університету (м. Ялта), але після окупації залишив Крим у квітні 2014-го року.

Зараз викладає у Київському лінгвістичному університеті і широко знаний серед літераторів та вчених як літературознавець, педагог і методист, який вважається головним експертом з категорії тілесності. Він є автором книг «Засади тілесного міметизму у текстових стратегіях постмодерністської літератури кінця ХХ – початку ХХІ століття”, “Конвергенція тілесних мікротопосів у сучасній світовій літературі” та інших.

Премія імені Олеся Білецького заснована 1971-го року і є єдиною в Україні премією за літературну критику. Присуджується щорічно за кращі праці різних жанрів у галузі літературної критики, виключаючи збірки статей і монографії. Раніше її отримували Іван Дзюба, Дмитро Горбачов, Юрій Богдашевський, Стефанія Андрусів та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця