<

Унікальні предмети Володимир-Волинського музею: показали папку з гербом міста столітньої давнини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 20.11.2020 / Володимир / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

В рамках продовження рубрики: «Віртуальний показ унікальних предметів з експедиційно-краєзнавчих пошуків Володимир-Волинський історичний музей» під третім номером показали картонну папку з гербом Володимира-Волинського, датовану 1920-1939 роками.

Про це повідомляє Олександр Стемковський на сторінці історичного закладу.

Картонна папка з Гербом міста Володимира (1920-1939) – цікавий експонат, котрий разом з іншими старожитностями розповідатиме про Володимирський магістрат у 1920 – 1939 роках.

На картонній папці розміщений герб міста та логотип магістрату.

“Вона дивом вціліла незважаючи на лихоліття, котрі пронеслися над нашим містом у двадцятому столітті. Доволі рідкісний предмет для нашого часу, адже будь-які ознаки тодішнього місцевого самоуправління безжально знищувалися радянською владою”, – йдеться у дописі.

Зазначають, що розміри цієї канцелярської папки досить таки нестандартні. Ймовірно вона виготовлялася на замовлення в одній із міських друкарень.У верхній частині герб міста, далі написи мовою польською «Міський уряд у Володимирі», нижче справа проліковано місце для назви відділу магістрату, та напис великими літерами «До підпису».

На думку істориків, папка разом з документами подавалася на підпис тодішньому міському голові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер