<

Україно-польська конференція з обміну досвідом децентралізації відбувається у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 9.06.2017 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

9-го червня в приміщенні Володимир-Волинської міської ради розпочала роботу україно-польська конференція, мета котрої є обмін досвідом децентралізації для успішного розвитку громад Єврорегіону “Буг”.

Роботу конференції вітальним словом відкрила Ірина Ітані, директор Комунальної установи Волинської обласної ради “Агенція розвитку Єврорегіону “Буг”. Ірина Ітані зазначила, що польська делегація вже не перший день працює на Волині. 8-го червня гості в рамках конференції відвідали та ознайомилися із впровадженням реформи децентралізації у Зимнівській та Павлівській об’єднаних громад.

До відкриття роботи конференції долучився перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук.

“В нас вже є позитивні практики реалізації транскордонних проектів з нашим сусідом – містом Грубешов. Один з реалізованих проектів, який змінив водопостачання в нашому місті і також був реалізований нашими колегами з міста-партнера. Проект мав назву “Чиста вода на Побужжі. Транскордонна система водопостачання Грубешова та міста Володимира-Волинського. Основна ціль цього проекту – покращення роботи системи водопостачання двох міст.” – розповів Матвійчук.

Першою виступила помічник народного депутата України Ігоря Гузя Валентина Степюк, котра розповіла про діяльність Асоціації місцевого самоврядування “Прибужжя”. Пані Степюк розповіла про діяльність Асоціації та про проекти співпраці з іноземними партнерами.

“Асоціація місцевого самоврядування “Прибужжя” працює в містах Нововолинськ, Володимир-Волинський, Любомлі та охоплює Іваничі та райони. Наша Асоціація створена 11-го квітня 2016-го року ми лише розпочали роботу, але розпочали досить інтенсивно. Відразу ми підписали Угоду про співпрацю із Спілкою гмін Любешизни і ми уже працюємо майже рік.  Ми здійснюємо обмінні візити, вивчаємо Ваш досвід (до польської делегації – ред.),  здійснюємо разом різні заходи та реалізовуємо проекти,” – повідомила Валентина Степюк.

До роботи конференції з української сторони долучилися: Ольга Черен, голова Турійської райради, Тарас Щерблюк, голова Горохівської райради, Євген Недищук, голова Поромівської ОТГ, Іван Іванчук, голова Литовезької ОТГ, Віктор Поліщук, голова Устилузької ОТГ, Андрій Сапожник, голова Павлівської громади. Очільники громад розповіли про те, як проходять процес децентралізації та залучають іноземний досвід для прискорення отримання позитивних результатів. Також, всі представники зазначили, що прагнуть розширювати співпрацю з польськими партнерами.

Польська делегація прибула в складі 24 осіб. Зі словом виступили Галина Грабарчук, керівник польського Секретаріату Єврорегіону “Буг”, Маріуш Філіпюк, староста Боярського повіту, Веслав Радзеньцяк, войт гміни Лесьньовіще.

В рамках міжнародної конференції, україно-польська делегація відвідає існуючі об’єднані територіальні громади: Устилуг, Зимне, пивзавод у Павлівці та завод “Йоданка”, село Старий Порицьк (Павлівська ОТГ), село Литовеж.

Також конференція працюватиме в регіоні ще й 10-го червня. Також робота розпочнеться з теоретичної частини і завершиться практичною частиною і відвідування об’ктів об’єднаних громад.




коментарів: 2
  1. ви знали що якщо ставити прапори євросоюза на всіх мироприємствах то країна автоматично стає членом єс, а якщо США то США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер