<

Учні Володимирської ЗОШ №5 перемогли у міжнародному освітньому конкурсі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 4.07.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
283
/ Коментарі відсутні

Володимирська ЗОШ №5 імені Анатолія Кореневського уже вдруге взяла участь у конкурсі Освітньої кампанії для молоді у межах програми «Польща-Білорусь-Україна» і вдруге успішно – учні 9-11-х класів разом із вчителькою образотворчого мистецтва Тетяною Салухою всього за тиждень впорались з усіма непростими завданнями конкурсу і стали його фіналістами.

Всього з України перемогу здобули 8 команд. Іще 8 переможців – з Польщі. Білорусь зі зрозумілих причин цього року була виключена зі списку учасників конкурсу, – пишуть на сайті Володимира.

“Проєкт був розрахований на територію прикордоння, тож участь у ньому брали здебільшого області заходу України, – розповідає Тетяна Салуха, під керівництвом якої команда ЗОШ №5 стала фіналістом. – Щоб потрапити у фінал конкурсу, який цього року проходив під гаслом «Творчі, інноваційні, активні!» потрібно було виконати декілька проєктних завдань: описати корисну для людства річ, яку було винайдено на території прикордоння, проілюструвавши це у вигляді коміксу, зробити опис власного винаходу та написати пісню”.

Всього за тиждень учасникам шкільної команди Артуру Салусі, Мар’яні Піскуровській, Богдані Дорош та Юлії Симчук вдалось мобілізувати усі свої таланти та уміння, адже кожен з них має свої сильні сторони – хтось гарно малює, хтось пише вірші та пісні, а хтось генерує креативні ідеї.

Виконуючи завдання із винаходом, учні обрали годинник для діабетиків, патент на який має ужгородський фізик та винахідник Петро Бобонич. У коміксі діти зобразили історію про те, як винахідник створив глюкометр для своєї дружини, яка хворіє на діабет.

Власний винахід команди п’ятої школи зобразили у вигляді «Гарячого капелюха» – винахід під назвою «Hot hat» обладнаний багатьма датчиками для вимірювання тиску, пульсу, серцебиття, насиченості крові киснем, для виміру радіаційного середовища тощо. Капелюх патріотичного синьо-жовтого забарвлення також може віддавати та поглинати тепло, тому носити його можна як влітку, так і взимку.

Гасло цьогорічного конкурсу –  «Creative, innovative, active!», тож його потрібно було використати у пісні, яку учасники писали самі. Команда Володимирської школи №5 написала пісню українською мовою про сучасну молодь, а у приспіві використали гасло англійською. Усі доробки по трьох завданнях були надіслані на адресу конкурсу і вже невдовзі ЗОШ №5  отримала радісну звістку про вихід її команди до фіналу.

Призом для переможців конкурсу стане поїздка до Польщі, яка відбудеться орієнтовно у вересні. Команда ЗОШ №5 поїде разом з іншими командами-переможцями до Варшави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер