<

Учні Володимирського ліцею поїхали на міжнародний освітній конкурс у Варшаві, а привезли дрони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:24 | 5.11.2022 / Володимир / , /
Перегляди
675
/ Коментарі відсутні

Наприкінці вересня учні Володимирського ліцею №5 імені Анатолія Кореневського  Мар’яна Піскуровська, Артур Салуха, Богдана Дорош і Юлія Симчук та їхня керівниця Тетяна Салуха разом із ще сімома командами з України вирушили до Варшави, аби позмагатися у фіналі Освітньої кампанії для молоді від програми транскордонного співробітництва «PBU».

Девізом програми є слова «creative, innovation, active», тобто творчість, інновація й активність. Всі завдання, які мали виконати учасники, містили у собі ці складові і стосувалися як мистецтва, так і науково-технічної галузі,- пишуть у газеті “Слово правди”.

На творчому майстеркласі команди мали намалювати графіті на великому банері, яке б втілювало їхню ідею креативності, інноваційності або ж активності. Діти експериментували зі стилями і кольорами, додавали власне бачення до спільних ескізів, пропонували свої інтерпретації запропонованих понять.

До творчого напрямку належало і музичне завдання. Раніше, щоб пройти до фіналу, кожна команда мала написати пісню. Цього разу пісні фіналістів розучували і виконували інші учасники. Школярі зізнаються – це було несподівано і трохи складно. Особливо коли написану ними пісню співала інша команда.

У сфері технологій потрібно було збудувати місто майбутнього з контруктора Лего – таке, яким його уявляють. Учні створили ЛГБТ-дружнє місто, місто гендерної рівності. А ключовими ідеями були спокій і тиша. Їхню роботу відзначили як найкращу.

Ліцеїсти ходили на екскурсії містом, милувалися архітектурою та відвідали Центр науки «Копернік» у Варшаві. Це науковий музей, який вміщує понад 450 інтерактивних експонатів. Взаємодіючи із ними, відвідувачі власноруч проводять наукові експерименти і досліди. Також учасники програми відвідали посольство Євросоюзу у Варшаві, послухали англійською мовою лекцію від глави Єврокомісії у Польщі.

Чудовими були і вечори – пісні під гітару, дискотека, на якій підлітки самі обирали музику, вони познайомилися з популярними серед польської молоді треками і поділилися композиціями, які у тренді серед українських старшокласників.

В останній день діти змагалися у вікторині, де треба було продемонструвати свої знання про Європейський Союз, а також Польщу та Україну, ще й максимально швидко надати відповідь. Запитання стосувалися різних сфер – від географії і політичного устрою до мистецтва й культури.

«Ми зрозуміли, що дуже багато речей не знаємо про Польщу, але й полякам мало відомо про нас. Тож маємо чому повчитися одне про одного», – кажуть школярі.

Підсумком програми стало вручення сертифікатів і подарунків. Кожному подарували брендовану оксамитову сумку, флешку, блокнот і квадрокоптер. Команда Артура за перемогу у конкурсі на місто мрії отримала по парі бездротових навушників для кожного учасника. Додаткові призи отримали й інші переможці конкурсів.

Нагадуємо, що Володимирський ліцей №5 імені Анатолія Кореневського уже вдруге взяв участь у конкурсі Освітньої кампанії для молоді у межах програми «Польща-Білорусь-Україна» і вдруге успішно – учні 9-11-х класів разом із вчителькою образотворчого мистецтва Тетяною Салухою всього за тиждень впорались з усіма непростими завданнями конкурсу і стали його фіналістами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер