<

Учениця ліцею №1 у Володимирі здобула перемогу в обласному конкурсі юних декламаторів

16:34 | 26.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
262
/ Коментарі відсутні

Учениця Володимирського ліцею №1 Яна Кіяк здобула перемогу в обласному  декламаторському конкурсі польської поезії імені Юліуша Словацького.

Учасниками цьогорічного конкурсу стали 22 учні та учениці закладів загальної середньої освіти й одна учениця Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинській області, повідомляють на сайті міста.

Захід пройшов за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та в співпраці з обласним відділенням Спілки вчителів-полоністів України.

Директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко, відкриваючи конкурс, наголосив на важливості проведення цього заходу, а також звернув увагу присутніх, що ніхто навіть не міг уявити, що з такою любов’ю та ніжністю можна писати про Україну польською мовою, створювати справжні шедеври, як це зумів відобразити у своїй поезії Юліуш Словацький. Він також відмітив, що цей рік у Польщі оголошено роком Віслави Шимборської, тому учасники декламуватимуть і її поезію.

Відповідно до умов конкурсу кожний учасник представляв два твори – Віслави Шимборської та один твір на вільну тему. Конкурс проводився у двох вікових категоріях. Учасники демонстрували не тільки свої декламаторські здібності, а й знання польської мови.

Варто відзначити, що захід пройшов на високому рівні. Впродовж свята у залі панувала атмосфера доброзичливості та духовної культури. Кожен виступ був неповторний та оригінальний.

По завершенню конкурсу журі визначило переможців. Учениця ліцею № 1 Яну  Кіяк відзначили грамотою управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та вчительку Світлану Шуляр, яка її підготувала – подякою управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Спілка вчителів-полоністів за сприяння Генерального консульства Республіки Польща нагородила усіх учасників конкурсу дипломами за участь та подарунками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок