<

У Зимнівській громаді відкрили перший в Україні Центр активності громадян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 30.06.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
724
/ Коментарі відсутні

30-го червня у селі Бубнів Зимнівської громади відкрився перший в Україні Центр активності громадян.

Як розповіла БУГу регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області Оксана Киричук, створення Центру стало можливим в рамках плідної співпраці з місцевою владою. Так громада стала першою в Україні, де захотіли співпрацювати та виділили співфінансування.

Головне призначення Центру – проведення громадських обговорень та консультацій, зустрічей  та інших форм громадянської взаємодії, а також навчання громадян, у тому числі спрямоване на підвищення рівня цифрової грамотності.

За словами голова громади В’ячеслава Католика, для того, щоб створити Центр, з бюджету громади пішло всього 150 тисяч грвиень. Натомість отримали не тільки відремонтоване приміщення, але й новий Центр наповнений технічними засобами, книгами, сучасними просторами для громадян.

Опікуватиметься Центром керівниця Лілія Бартова. Вже 30-го червня тут відбувся перший захід – стратегічна сесія Жіночого клубу.

Особливістю Центру є те, що заходи там можуть провести усі бажаючі. Для «бронювання» достатньо створити завку за відкритим посиланням. Усі заходи будуть відображені у відкритому календарі. Це дозволить усім бачить перелік таких заходів та за бажання долучатись до їхнього проведення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа