<

У Зимненському монастирі 20-ту річницю повернення чудотворної ікони Божої Матері

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:38 | 25.09.2015 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Святогірська Зимненська Свято-Успенська обитель святкує 20-ту річницю повернення (перенесення із Корця в Зимно) чудотворного Зимненського образу Божої Матері.

Напередодні святкування Святогірської Зимненської ікони в обителі в Успенському соборі звершено святкову всенічну, – пишуть на сайті Володимир-Волинській єпархії УПЦ.

В день свята на монастирській площі була відслужена Божествена Літургія.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія урочистості очолив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та багаточисельне духовенство з різних єпархій України.

Після читання Святого Євангелія владика Павел звернувся до Волинської пастви зі словом проповіді.

Під час Літургії духовенство піднесло сугубу молитву за мир в Україні.

Після Богослужіння був звершений Хресний хід навколо Успенського собору.

На завершення намісник Києво-Печерської Лаври привітав настоятельку монастиря, сестер з святом Зимненської ікони Богоматері.

Митрополит Павел підкреслив, що ігуменя Стефана несе вже більше двадцяти років нелегке служіння настоятельки монастиря, виконуючи колосальну роботу у відродженні обителі. Владика сердечно подякував матушці за її любов до Матері Божої, милосердя до сестер, за людяність і доброту

У свою чергу ігуменя Стефана висловила вдячність архіпастирям, священикам і прихожанам монастиря за щирі молитви до Божої Матінки в день святкування ювілею.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер