<

У взаємостосунках влади і громади мають відбутися зміни, – Ігор Пальонка про перші кроки на посаді мера Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:50 | 10.11.2020 / Володимир / /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Новообраний міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка розповів в ефірі 12 каналу про своє бачення перемоги на місцевих виборах 25-го жовтня та плани на майбутнє щодо розвитку міста й громади.

Про це йдеться на його сторінці у фейсбуці.

“Довіра до мене з боку виборців велика і здобував я її декілька останніх років, оскільки був тісно пов’язаний з містом, комунікував з бізнесом Володимира, працював у Зарічанській громаді 10 років. Основне, чому я здобув перемогу – наша професійна команда, куди увійшли успішні освітяни, підприємці, діючі депутати міськради і народний депутат Ігор Гузь. Тепер мушу включитися на 150 % свого ресурсу, щоб виправдати довіру і поступово втілювати зміни, які ми задекларували”, – зазначив Ігор Пальонка.

Нині ведуться перемовини з представниками партій, які обралися в міську раду. Домовляються щодо формування виконкому, затвердження заступників, обрання секретаря. Далі – робота над бюджетом громади на наступний рік. Відповідно до чинного законодавства він має бути прийнятий до 25-го грудня.

Пальонка запевняє, що зміниться ставлення членів виконавчого комітету, працівників міськради до жителів громади.

“Те що я і обіцяв – ми будемо людяні, відкриті у своїй роботі. Для нас важливо, щоб відбулися першочергово зміни у взаємостосунках влади і громади. Оскільки новообрана влада повинна відчувати, що обрана вона людьми, яким підзвітна, підконтрольна”, – зазначив він.

Також новообраний міський голова Володимира ще не бачив бюджет, який напрацьований командою попередньої влади, але хоче внести корективи щодо коштів на центральний стадіон міста. Крім того, Пальонка зазначив, що вже готові пропозиції по Зарічанській ОТГ.

“Вже набувши повноважень, буду консультуватися, переконувати депутатів, наприклад, внести корективи у бюджет, що стосується статті про підтримку спорту. Центральний стадіон міста – там немає нормальних бігових доріжок. А спортсмени з цього приводу зверталися неодноразово. Тому плануємо їх облаштувати з поліуретановим покриттям”, – повідомив переможець місцевих виборів у Володимирі.

Депутатам від різних політсил, які пройшли у раду, він планує нав’язувати ідею, щоб працювати задля розвитку конкретної громади, тому необхідно об’єднуватися задля спільного втілення змін.

Також у розмові торкнулися і теми децентралізації та розвитку сіл та околиць району.

“Триває реформа децентралізації. Мені вдалося розвивати ті села, про які ніхто й ніколи не дбав. Тому хочу зламати стереотип, що увагу будемо приділяти тільки мікрорайонам у центрі Володимира-Волинського. Мої численні зустрічі у дворах дали мені чітке розуміння, що раніше так було й люди дуже скаржилися на позицію влади. Тепер усі повинні відчути пропорційно, що відбуваються позитивні зміни”, – заявив Пальонка.

Щоб жителі приєднаних сіл розуміли, що про них не забули, він планує виїзні прийоми громадян. Вивчення проблем доручатиме і старостам. Тому має чітке бачення розвитку сільських територій.

Також у розмові йшлося про освітлення прибудинкових територій у місті.

Також є нарікання на роботу лікарні у Володимирі.

“Я поставлю чітке завдання головному лікарю, щоб вона розробила план на кілька років, як має ситуація змінитися. Йдеться про те, що повинна збільшитися кількість надання послуг, саме ставлення лікарів до пацієнтів, загалом доступність медицини до людини”, – сказав новий керівник Володимира.

У планах є і відновлення розважальних, культурних програм, таких як: фестивалі «Княжий», «Володимир», підтримка аматорських колективів народного мистецтва, планується реконструкція валів городища.

“Маємо власне бачення, що повинні зробити, щоб створити там відпочинкову і культурну зону. В цьому напрямку залучатиму фахівців культури, небайдужих громадян, які мають цікаві ідеї, місцевий бізнес й будемо працювати спільно на розвиток культури у Володимирі-Волинському”, – підсумував Пальонка. 




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок