<

У Володимирському районі прикордонник допоміг аграрію незаконно захопити 45 га земель

16:13 | 11.05.2023 / Володимир / , /
Перегляди
2160
/ Коментарі відсутні

Депутату однієї із міських рад у Волинській області та посадовцю прикордонної служби повідомили про підозру за самовільне захоплення 45 гектарів землі.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, упродовж 2018-2021 років між товариством з обмеженою відповідальністю та власниками земельних ділянок укладено договори оренди на 335 ділянок загальною площею майже 285 гектарів, розташованих в межах прикордонної смуги у Володимирському районі.

Встановлено, що чиновник, обіймаючи посаду керівника структурного підрозділу вказаного підприємства, спільно із начальником відділення прикордонної служби, здійснив самовільне зайняття понад 45 га суміжних територій, з яких 14,5 – у прикордонній смузі.  

З метою збільшення розміру отримуваного прибутку, підозрюваний організував на цих землях вирубування дерев і чагарників, обробку і удобрення, проведення посівних та інших робіт, пов’язаних із вирощуванням сільськогосподарської продукції, а прикордонник – зобов’язувався усунути перешкоди для доступу працівників і техніки, а також всіляко сприяти незаконній діяльності.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано збитків на суму майже 7,3 мільйони гривень.

На цей час вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходів та відсторонення від посад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер