<

Відбулось скорботне вшанування 79-ої річниці пам’яті жертв фашизму у Володимирській громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:47 | 1.09.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
644
/ 1 коментар

31-го серпня біля меморіалу жертвам Голокосту, розміщеного на околиці села П’ятидні Володимир-Волинського району, відбулось скорботне вшанування пам’яті жертв фашизму.

З вересня 1942-го року у П’ятиднях розпочалися масові розстріли євреїв. Усього у Володимир-Волинському районі безжально винищено близько 25 тисяч людей, повідомляють на сайті міста.

Щороку представники єврейської громади, міської та районної влади, працівники культури, історичного музею, різних релігійних громад та просто небайдужі громадяни приїздять до пам’ятного місця, щоб віддати шану загиблим.

Представник єврейської громади міста Володимир Музиченко подякував голові Володимирської ТГ Ігору Пальонці за проявлену увагу та зазначив, що це вперше очільник міської ради приєднався до такого заходу.

“Молитвою, скорботою, нашою пам’яттю, збереженням історії про цю трагедію вшануймо тих, хто знайшов місце спочинку у цих величезних спільних могилах! Царство Небесне і вічний спокій невинно загубленим душам. У цей день ми всі сумуємо і, згадуючи ті події, які трапились на цьому місці 79 років тому, важко уявити, що таке могло відбутись”, – сказав міський голова.

Представники єврейської громади зазначили:

“Головне завдання – більше ніколи такого не допустити. Щодо негативних емоцій і настроїв, то людям потрібно розповідати, вести просвітницьку роботу в школах, щоб не виникало ніяких забобонів проти євреїв».

На місці поховань представники різних релігійних громад промовили спільну молитву, поклали квіти, за єврейською традицією поклали камінці, запалили шість лампадок в знак пам’яті про шість мільйонів замордованих євреїв, а також відвідали усі три місця захоронень останків жертв фашизму, де вклонились пам’яті загиблого як єврейського, так і українського населення.




один коментар
  1. Дуже добре, щоб на цьому заході були б ще присутні представники Всеукраїнського об`єднання “Свобода”, особливо молодь. Це наші спільні трагічні сторінки історії для всіх громадян України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа