<

У Володимирі за смертельну аварію судили офіцера, який побив солдата

14:16 | 26.04.2023 / Володимир / , /
Перегляди
2177
/ 1 коментар

У Володимирі за смертельну аварію судили 23-річного офіцера 14-ї ОМБР Василя Арійчука. Зазначимо, що офіцер фігурує і в іншій справі – про побиття  41-річного солдата Анатолія Грищука.

Про пише ВСН.

Смертельна аварія трапилася у Володимирі 24-го лютого, близько 23:30. Василь Арійчук на автівці БМВ не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та наїхав на жінку. У результаті аварії постраждала померла на місці пригоди.

25-го квітня відбулося перше судове засідання у справі про смертельну аварію.

За підсумками підготовчого засідання суддею було прийнято рішення щодо призначення справи досудового розгляду на 4-го травня о 16.00 год. Строк домашнього цілодобового арешту обвинувачуваного продовжено. 

Нагадаємо, 8 квітня у військовій частині в Володимирі побили солдата Анатолія Грищука. За словами родичів потерпілого, побив його старший за званням службовець за те, що той не спитав дозволу перед тим, як йти у душ. Наразі постраждалий перебуває у лікарні, в нього виявили травму голови. Сам Василь Арійчук стверджує, що не бив Анатолія Грищука, а лише накричав на нього. 

Щодо інциденту розпочали кримінальне провадження за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Санкція статті передбачає від восьми до 12 років тюрми. 

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, проведено допити свідків і потерпілого, вилучено речі та предмети. Призначено низку судових експертиз, за результатами проведення яких прокурори прийматимуть законне та обґрунтоване рішення.

Виданню вдалося побувати на підготовчому засіданні й поспілкуватися з підозрюваним, який повністю визнав свою провину і щиросердно розкаявся у скоєному ним злочині. Зі свого боку, взяв на себе усі витрати, пов’язані похованням загиблої у ДТП та відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Щодо справи з побиттям, Василь Арійчук заперечує цей факт, і запевняє, що є свідки, які підтвердять, що він не причетний до цього. Навіть більше, потерпілий напередодні випадку заходив до нього в кімнату, і у нього була розбита губа. Потім той вийшов, і більше він його не бачив. Хоча не приховує, що між ними таки виникала невелика перепалка, але без рукоприкладства.

Побиття берцями також заперечує, і запевняє, що на ньому було інше взуття.  На запитання, чому потерпілий звинувачує саме його, не розуміє. Про те, чи був відсторонений від виконання службових обов’язків поки перебував під домашнім арештом, спочатку не хотів відповідати, як і його захисник, та потім зізнався, що на той момент не ніс службу.

Адвокат Арійчука Олександр Фідря зазначає, що солдат був у нетверезому стані, що підтверджують результати експертизи. А також додає, наразі немає жодних підтверджень і доказів того, що побиття скоїв саме його підзахисний, та зазначає, що після цього випадку у нього були вилучені особисті речі для експертизи, результати якої нічого не виявили. 

Василь Арійчук є уродженцем міста Чернівці. З його слів, батько є військовослужбовцем і на сьогодні вважається зниклим безвісти.

Як повідомляє 14 ОМБр, наразі правоохоронними органами проводиться розслідування щодо з’ясування всіх обставин побиття військовослужбовця та інших протиправних дій, які інкримінують підозрюваному.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа