<

У Володимирі за рік на боротьбу з коронавірусом витратили більше 6 мільйонів гривень місцевого бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 26.03.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

За рік у Володимирі-Волинському на боротьбу з коронавірусом з міської казни пішло понад 6,1 мільйонів гривень. За ці кошти було закуплено необхідне медичне обладнання та засоби захисту. Ще майже на 2 мільйони надали допомогу благодійники.

Про це повідомила БУГу начальниця відділу з питань охорони здоров’я Ірина Ліщук.

За її словами, у кінці 2020-го року ТМО отримало цільову субвенцію з державного бюджету в сумі 1 мільйон 850 тисяч гривень на забезпечення подачі кисню хворим пацієнтам. За ці кошти придбано апарат ШВЛ та 21 кисневий концентратор. 

Також Ірина Ліщук зауважила, що з перших днів до боротьби з коронавірусом у Володимирі долучилися благодійники: місцеві підприємці та підприємства, благодійні фонди різних рівнів і просто небайдужі мешканці міста. Всього медикаментами, обладнанням, засобами індивідуального захисту і просто коштами було надано допомоги на суму 1,9 мільйона гривень.

Двічі Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання на час карантину встановлювало доплати до заробітної плати для медичного персоналу, задіяного в боротьбі з COVID-19, за рахунок коштів міського бюджету. На ці цілі було виділено 699 тисяч гривень.  Доплати отримали всі працівники приймального, терапевтичного, інфекційного відділень, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Ірина Ліщук повідомила, що наразі у ТМО для лікування хворих на COVID-19 розгорнуто 90 ліжок (31% всього ліжкового фонду) в інфекційному, терапевтичному відділеннях та реанімації. Всі ліжкомісця на 100% забезпечені подачею кисню. Всього в закладі є 104 кисневих точок (під коронавірус виділено 90) та є 16 апаратів ШВЛ.

“Очікуємо монтажу централізованої кисневої станції, яка може забезпечити орієнтовно 10 ліжкомісць подачею кисню високого тиску”, – зазначила начальниця відділу з питань охорони здоров’я. 




один коментар
  1. Нормальні ціни,-1 мільйон 850 тисяч гривень ,за ці кошти придбано 1 апарат ШВЛ та 21 кисневий концентратор?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер