<

У Володимирі з міського бюджету планують фінансувати початкове відділення ліцею «Центр освіти»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 11.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Зважаючи на численні звернення та клопотання батьків, міська влада планує взяти початкові класи ліцею «Центр освіти» у Володимирі-Волинському на місцевий баланс з вересня 2021-го року. Це обійдеться додатково орієнтовно у 2 мільйони гривень на рік.

Як інформує сайт міської ради, було проведено попередню робочу зустріч з участю фінансистів, депутатів, начальника відділу освіти та керівництва навчального закладу, під час якої обговорили цю ситуацію.

Заробітну плату педагогічним працівникам забезпечуватиме освітня субвенція.

“На мою думку, потрібно зберегти початкову школу на базі цього навчального закладу, ставши міській раді її засновником. Тим паче, що згідно освітньої реформи наповненість класів має бути не більше  24 учнів, а зараз у багатьох школах міста класи уже переповнені.

Тож будемо обговорювати з депутатами створення окремої юридичної особи, яку в майбутньому  об’єднаємо із дитячим садком, під час чергового засідання сесії”, – повідомив міський голова Ігор Пальонка на щотижневому брифінгу.

Як зазначили у міськраді, остаточне рішення про виділення коштів прийматимуть депутати на сесії.

До слова, що боротьба за існування початкової ланки в ліцеї ведеться кілька років. Ще на навчального року в обласному управлінні освіти попередили про припинення фінансування початкових класів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок