<

У Володимирі визначили переможців шкільного громадського бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 23.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
357
/ Коментарі відсутні

21-го грудня у ЦНАПі Володимира відбулася презентація проєктів шкільного громадського бюджету.

Про це повідомили на сайті Володимира.

У 2022 навчальному році здобувачі освіти 8-11 класів вперше долучилися до участі у шкільному громадському бюджеті, самостійно підготувавши загалом 22 проєкти.

Учні оформлювали власну ідею у вигляді проєкту, який має бути спрямований на розвиток шкільної громади, покращення закладу освіти та його території, а також бути загальнодоступним для усіх учасників освітнього процесу. При цьому кожен проєкт не повинен перевищувати кошторис у 50 тисяч гривень.

Після першого етапу шкільного громадського бюджету усі міські ліцеї представили на розгляд координаційної ради по одному проєкту-переможцю і лише учні ліцею імені  Анатолія Кореневського презентували одразу три проєктні пропозиції.

Оцінювала креативність та старання учнів координаційна рада з питань шкільного громадського бюджету, яку очолив заступник міського голови Андрій Гудим.

На розгляд членів ради було подано сім проєктів-переможців  І  етапу, а саме:

  • “One FM- шкільний медіацентр” (учні ліцею № 1  Яна Кіяк, Ірина Адамчук, Анастасія Мишко, Катерина Слободчікова),
  • “Мурал «Незламна»” (учні ліцею №2 Лілія Квсян, Вікторія Мазурук),
  • “Smart-rest простір” (учні ліцею № 3 Дарина Іванова,  Мирослава Мельник, Софія Булавчук),
  • “Ретрит галявина” (учні ліцею імені Олександра Цинкаловського Володимир Демчук, Владислав Веремеєнко, Ігор Гузь),
  • “Nonstop- туризм forever” (учні ліцею № 5 імені Анатолія Кореневського Максим Дорош, Юлія Жулковська, Анна Боричук),
  • “Медіа-екран: навчайся та розважайся!” (учениця ліцею № 5 імені Анатолія Кореневського Дарія Фєдосєйкіна),
  • “Ігровий простір «Play Life»” (учні ліцею № 5 імені Анатолія Кореневського Артем Чижевський, Артем Майфат, Роман Шумчук, Вєста Рабушко, Максим Щерба, Вікторія Бортнік).

Після проведеного на засіданні голосування члени координаційної ради визначились з проєктами-переможцями. Ними стали: “One FM- шкільний медіацентр” (ліцей №1), “Ігровий простір «Play Life»” (ліцей №5), “Nonstop- туризм forever” (ліцей №5). 

“Щиро вітаємо переможців шкільного громадського бюджету-2022! Сподіваємось, що і у наступному році іще більше учнів матимуть бажання та змогу генерувати нові  ідеї, створювати проєкти, комунікувати та працювати в команді, розвивати відчуття причетності та важливості власного голосу, тим самим формуючи активну особистість з критичним мисленням. До слова, наступного року розглядатиметься можливість збільшення кошторису проєктів громадського бюджету участі до 100 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Шкільний громадський бюджет – інноваційний інструмент громадської участі, який впроваджується у всьому світі, щоб активізувати участь молоді у суспільно-політичному житті. Починаючи з цього року шкільний громадський бюджет запровадили й у навчальних закладах Володимирської громади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок