<

У Володимирі вшанували пам’ять жертв голодоморів: мер закликає долучитися до акції «Запали свічку»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:02 | 27.11.2021 / Володимир / , /
Перегляди
366
/ Коментарі відсутні

26-го листопада у Володимирі біля символічної могили «Борцям за Волю України» вшанували пам’ять загиблих жертв голодоморів, які пережила Україна у 20 столітті.

Присутні вшанували пам’ять загиблих літією, хвилиною мовчання, покладанням квітів та запалюванням лампадок, повідомляють на сайті міста.

Традиційно о 16:00 пам’ять загиблих вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку у вікні. Міський голова Володимира Ігор Пальонка запрошує всіх містян взяти участь в акції.

“Український народ пережив багато трагедій, але Голодомор 1932-1933 років, який був штучно створений радянським режимом, є однією з найбільших катастроф в історії людства. За різними даними у ці роки від голоду загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію. І ця непоправна втрата назавжди лишиться глибокою раною у пам’яті нашого народу. 

Ми не маємо права забувати свою історію та минуле. Тож схилімо голови в скорботі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму!

Я закликаю кожного з вас 27-го листопада о 16 годині долучитися до акції «Запали свічку» і вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто загинув голодною смертю в ті трагічні роки”, – звернувся міський голова Ігор Пальонка до жителів громади у відеозверненні.

У листопаді 2006-го року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Дані науково-демографічної експертизи вказують на те, що загальна кількість людських жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років становить близько 4 мільйонів осіб, а втрати українців у частині ненароджених перевищують 6 мільйонів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок