<

У Володимирі вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 14.12.2022 / Володимир / /
Перегляди
303
/ Коментарі відсутні

14-го грудня у Володимирі відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вшанування тих, хто віддав своє життя та здоров’я під час ліквідації найбільшої техногенної катастрофи людства, відбулось біля пам’ятного знаку «Пам’ятай про Чорнобиль».

У заході взяли участь міський голова Ігор Пальонка, представники влади району, члени громадської організації “Спілка Чорнобиль” на чолі з його керівницею Світланою Богайчук та члени родин ліквідаторів аварії на ЧАЕС, – йдеться на фейсбук-сторінці міста.

Очільник громади подякував учасникам ліквідації наслідків аварії за їхній подвиг, який вони здійснили, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, побажавши усім переможного миру і щоб така катастрофа більше ніколи не повторилась. Пам’ять усіх, хто загинув та помер через хвороби унаслідок ліквідації аварії, пом’янули хвилиною мовчання, під час якої пролунав Чорнобильський дзвін, що височіє над пам’ятним знаком.

Не обійшлось на урочистостях і без традиційних нагород. Тож за вагомий особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадянську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяки міського голови вручили: Світлані Богайчук, Миколі Войтичуку, Петру Городчуку, Адаму Драганчуку, Тамарі Ілюк, Олександру Краснолуцькому, Богдану Курилюку, Віктору Пальонці, Миколі Стоцькому та Михайлу Терещуку.

Окремі нагороди ліквідаторам вручила Світлана Богайчук від ГО “Спілка Чорнобиль”. Перед початком заходу керівниця організації разом із міським головою Ігорем Пальонкою відвідала стаціонарне відділення міського територіального центру соціального обслуговування, де мешкає 67-річний учасник ліквідації наслідків аварії Анатолій Мазейчук.

Чоловіка, який понад місяць вивозив радіоактивне сміття, працюючи водієм у 30-кілометровій зоні, привітали зі святом та вручили пам’ятну медаль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок