<

У Володимирі ВПО та місцеві жителі вчилися основ роботи громадської організації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:09 | 13.10.2022 / Володимир / /
Перегляди
122
/ Коментарі відсутні

З моменту повномасштабного вторгнення росії, Володимирська громада прийняла понад чотири тисячі внутрішньо переміщених осіб. Найбільш активні з них нещодавно створили громадську організацію «ВПО України «Інтеграція». Вона згуртувала людей різних професій, але досвіду роботи у цій сфері в більшості з них немає.

Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», організував у Володимирі тренінг «Громадська організація: від реєстрації до успішної діяльності». Крім українців, які лишили свої рідні домівки через війну, участь в навчанні взяли активісти з Володимира та Зимного.

Для чого взагалі існують громадські організації? Що підсилює, а що заважає ефективній роботі ГО? Як залучати ресурси для реалізації заходів? Хто може бути партнером у творенні суспільно корисних змін?

Відповіді на ці важливі для результативної роботи питання учасники навчання отримали завдяки тренеру заходу, засновнику Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслану Крапличу.

«Ваше бажання змін, яке втілилося у створенні громадської організації, – це важливий крок. Але це тільки початок. Для ефективної роботи потрібно постійно вчитися і системно використовувати отримані знання на практиці» – зазначив Руслан Краплич.

Щоб захід дав максимальний результат, присутні не лише слухали авторитетного фахівця, а й закріплювали отримані знання завдяки практичним завданням. Так, під час одного з них, учасники тренінгу поділилися на групи і міркували над тим, як залучати ресурси для реалізації різних змодельованих тренером заходів.

«Все було дуже активно, цікаво та корисно. Про складні речі нам розповіли дуже доступно і розклали різні процеси по поличках. Тренінг став для мене хорошою мотивацією і дороговказом для подальшої роботи», – ділиться враженнями учасниця заходу Ганна Лещенко.

Руслан Краплич розповів присутнім про інтеграційний захід у Дубно (Рівненська область), під час якого ВПО, із залученням жителів цього міста та владних посадовців, пекли піцу і передали її місцевим дітям з малозабезпечених сімей. Представники ГО «ВПО України «Інтеграція» зацікавилися цією ідеєю і вже готують до проведення подібного заходу у Володимирі.

Тренінг було організовано Волинським Інститутом Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер