<

У Володимирі-Волинському викрито протиправну масштабну схему ввезення товарів в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 15.04.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Співробітники оперативного та слідчого управлінь ГУ ДФС у Волинській області при проведенні заходів в рамках операції «Рубіж-2016» задокументували причетність кола осіб до діяльності однієї з типових для регіону схем  ухилення від сплати митних платежів та зборів.

Під час проведення оперативних заходів у прикордонних районах в зоні обслуговування Волинської митниці ДФС встановлено, що рядом організаторів з числа місцевих жителів, систематично здійснювалося переміщення високоліквідних товарів промислової групи з використанням схеми ухилення від сплати митних платежів, шляхом подрібнення великих партій товарів та ввезення їх з Польщі до України. Зловмисники скористалися наданою законодавством можливістю не сплачувати митні та податкові платежі, у випадку переміщення малих партій в межах визначеної норми, вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг і в такий  спосіб «перекидали» через державний кордон автомобільні шини та диски, садово-огороднє приладдя, дитячі коляски та велосипеди, комплектуючі запчастини до них, автозапчастини та інші товари для автомобілів.

Саме такий величезний асортимент промислової продукції, що користується попитом на внутрішньому ринку України, в ході обшуків виявили оперативники та слідчі фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області у складських приміщеннях м. Володимир-Волинський, що розташований поблизу пункту пропуску “Устилуг” митного поста “Володимир-Волинський”. Зокрема, на території складських приміщень колишнього заводу, де й накопичувалися товари  з дрібних партій, виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 6 мільйонів гривень. Продукція призначалася для реалізації на ринках та магазинах у всіх регіонах України без сплати належних платежів.

Вся діяльність вищеописаної схеми, якою користувалися  комерсанти з сумнівною репутацією, зафіксована у чорнових бухгалтерських записах, що теж вилучені в ході обшуків.

Враховуючи кількість вилучених товарів та зібрану оперативниками  інформацію, можна стверджувати про припинення діяльності одного з найпотужніших протиправних каналів постачання на територію України промислових товарів з використанням вищеописаної схеми. Заходи щодо встановлення причетних осіб до створення та функціонування даної контрабандної схеми ще тривають.

Окрім того,  вирішується питання щодо призначення експертиз та арешту вилученого майна.  

890e30ba-ac97-463f-a9df-2e56032194c6
691322be-3df8-467a-99ee-5947a8f0bb03




один коментар
  1. Не дають людям і тут заробити копійку…… свого ж нічого не виробляють,дістанете ви народ!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер