<

У Володимирі-Волинському вшанували пам’ять українців, загиблих у роки Другої світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 22.06.2017 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

22-ге червня в Україні – це День скорботи і вшанування пам’яті українців-жертв Другої світової війни. Цього дня на площі Героїв у Володимирі-Волинському відбулися пам’ятні заходи.

Молебень біля обеліску Слави здійснили священики УПЦ МП. Представники влади міста та району, духівництво та громадяни поклали квіти до обеліска та до пам’ятної дошки загиблим учасникам АТО.

Опісля учасники заходу здійснили хресний хід до пам’ятника жертвам війни, що на валах “Городище”. Тут священнослужителі УПЦ КП здійснили панахиду за загиблими, закатованими, на невинновбитими і поклали квіти до символічного хреста.

На знак скорботи за загиблими в роки Другої світової війни 22-го червня по Україні обмежено розважальні заходи та приспущено прапори.

Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50-ти до 85-ти мільйонів людей. Безповоротні втрати України в цій війні 8-10 млн. осіб, які загинули під час бойових дій, через окупаційний терор та голод в тилу, примусовий вивіз. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тисяч сіл.




один коментар
  1. А заодно, у Володимирі-Волинську, вшанували й прикордонників 90-го загону ПВ НКВД СССР. Стела на їхню славу, розміщена там же. П.Саганюк, як і В.Сапожніков, не виконує “Закону України про декомунізацію”. Застава цього загону, до 1958 року, була розташована у с.Будятичі. Вночі прикордонники переодягалися у однострої УПА і йшли на розбій у навколишні села – гвалтували, палили та УБИВАЛИ МИРНИХ МЕШКАНЦІВ – своїх співвітчизників. Пам’ятник цим катам, до цих пір знаходиться біля центрального базару у Нововолинську. Його потрібно зносити, як і стелу солдатам НКВД СССР 2-го Укріпрайону збудованого В.Сапожніковим біля школи № 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер