<

У Володимирі-Волинському відбувся турнір з шахів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:52 | 20.07.2015 / Володимир /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У неділю, 19-го липня, у спортивному комплексі «Олімп» відбувся турнір з нагоди Міжнародного дня шахів.

Турнір відбувся за активної участі як і матеріальної так і організаторської народного депутата Ігоря Гузя  та обласного депутата Валентина Кошельника і міської влади,  голови відділу у справах сім`ї та молоді Вячеслава Петрука і звичайно міського голови – Петра Саганюка.

Детальніше розповів про підтримку організації народний депутат України – Ігор Гузь.

«Моя філософія в тому така : шахи – це інтелектуальний, можна сказати, спорт, але все таки ініціативу треба підтримувати у сьогоднішньому часі, тому що, економічний занепад, який ми спостерігаємо втягує людей, в тому числі і молодь в інше: горілка, нікотин, наркотики і так далі. Не скажу, що я великий шахіст, я люблю грати, але не спеціаліст (теніс можу пограти, це мені подобається). Але, все таки, ініціативі потрібно сприяти. Так вважаю і я, і Валентин Кошельник, і  колега пан Коваль. Зараз ми готуємось до фестивалю «Бандерштат», це трошки інша сфера, але вона у тому ж контексті, яка буде з допомогою музики проливати патріотизм української молоді. Тому в ряді цих заходів я буду надалі брати участь, підтримувати фінансово і організаційно.

На змагання приїхали учасники з Нововолинська і Ковеля, Ратного і звісно Володимира-Волинського. Всього охочих позмагатись у турнірі було 23, з них – 5-теро дітей.

Головний суддя  турніру Віталій Баюн перед церемонією нагородження сказав декілька слів :

«Турнір у нас вийшов дуже представницький, враховуючи те, скільки приїхало запрошених з різних міст, не дивлячись на те, що в даний момент проходить турнір, присвячений міжнародному дню шахів, у м. Луцьк. Але до нас приїхали кандидати в майстри спорту, 2-є таких. Також є діти, які будуть разом з нами приймати участь. Хочеться подякувати організаторам, які дали змогу провести цей турнір. Хотілось, аби в нас вони проводились частіше. Цей турнір є конкурентоспроможним, якщо взяти до порівняння, учасників у Луцьку – 38, у нас – 23. З нашого міста є 6 учасників. Змагання проводитимуться по швейцарській системі.»

Честь нагородження надали депутату Володимир-Волинської ради, помічнику народного депутата Ігоря Гузя Хицю Віктору Леонтійовичу.

Отож:

1-ше місце – Рюрік Стрєлов (м.Нововолинськ)

2-ге місце – Юрій Мельник (м.Володимир-Волинський)

3-тє місце – Олександр Новокрещенов (м.Ковель)

Серед дітей переможцями є :

1-ше місце – Максим Грицюк (м.Ковель)

2-ге місце – Ярослав Троць (м.Нововолинськ)

3-тє місце – Богдан Грицюк (м. Ковель)

Переможці отримали грамоти, і грошові відзнаки. Інші учасники отримали дипломи за участь у турнірі.

Редакція БУГу вирішила поспілкуватись із переможцем турніру, Рюріком Стрєловим. Йому 75-ть, проте він повний сил та енергії, та охоче поділився емоціями з нами.

– Які Ваші враження від організації турніру, від учасників ?

– Я задоволений, що ці змагання відбулись, мені дуже сподобалось. Були достойні суперники, я бачив їхні помилки, а вони замічали мої.

– Як Ви ставитесь до присутності на турнірі дітей, адже основна вікова категорія це 30-ть років і старше?

– Діти – це чудово. Я просто заздрю тим, що у вас таке проводиться, діти мають змогу розвиватись. У нас, в Нововолинську, я такого не бачу, і це погано.

– Порівняно з іншими турнірами чи змаганнями, у яких Ви брали участь, які Ваші враження від гри?

–  Порівнюючи  з Нововолинськом, турнір був на вищому рівні, а порівнюючи з Луцьком – досить непогано. Хотів би сказати, аби у Володимирі–Волинському продовжували так і надалі, обов`язково. Хочу, аби молодь проводила час з розумом.

– Кілька слів про наше місто.

– Місто дуже старовинне, дуже гарне і велике. Вражає краса і велич архітектури.  Я  б я хотів повернутись ще не раз.

– Чого побажаєте читачам?

– Нехай побільше молоді все таки приділяє свій час шахам, розвивають себе і в інших напрямках, успіхів їм і натхнення.

Наталія Самолюк

11056066_10204663163644095_1361089841735938640_n-848x636
KfdwzR3EqzI
NKh2yjCHiqY
qZo3gp6waGk
rMHovKj2kHg
UP2hk_-GfPY
yO4c4gCrVZw




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа