<

У Володимирі-Волинському спонукають підприємців облаштовувати заклади з більшим комфортом для дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:27 | 27.04.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

27-го квітня відбулося обговорення представників підприємців та міської влади Володимира-Волинського. Причина організації круглого столу – це щоб підприємці Володимира-Волинського долучилися до тенденції облаштування різних закладів з врахуванням потреб дитини. 

Керуюча круглого столу Лариса Кулікова попередньо на сторінці у фейсбук анонсувала ідею та запропонували долучитися всім бажаючим.

Як розповіла Лариса Кулікова, для підприємців планується провести конкурс “Володимир, дружній до батьків і малюків”. Суть конкурсу в тому, що буде створена спеціальна комісія із батьків та представників міської ради. Комісія відвідає заклади, котрі подали заяви для участі та оцінять як власники закладів турбуються про дітей. Набір учасників стартує з 1-го травня, а оголошення переможців приурочать до Дня захисту дітей (1 червня).

Критерії для оцінювання визначили наступні:

  • паркінг для візочків,
  • наявність крісла для годування дитини,
  • наявність повивального столика в туалетній кімнаті,
  • наявність місця для годування грудної дитини,
  • наявність куточка для дитини, ігрової кімнати ,
  • наявність інших речей, які б могли зацікавити дитину.

Депутат Володимир-Волинської райради, підприємець Ганна Фурман висловила зауваження, щоб не включати до конкурсу заклади, де відбуваються масові гуляння та продають алкоголь. Депутатка аргументувала свою позицію так, що “дитині не місце, там де дорослі вживають алкоголь”.

Однак присутні не погодилися з такою пропозицією. Так, журналіст газети “Слово правди” Віталіна Макарик зауважила, що такою позицією, депутатка ніби то говорить “мати повинна сидіти вдома з дитиною та нікуди не ходити”. Журналістка акцентувала увагу на тому, що в закладах ресторанного бізнесу при можливості має бути наявне дитяче меню, а також ігрові кімнати. Ігрові кімнати необхідні для того, коли батьки вирішили випити алкогольних напоїв, то щоб дитина не спостерігала за цим, а була зайнята грою.

Всі учасники отримають отримають спеціальні наліпки, та по них жителі Володимира-Волинського будуть знати, що в цьому закладі враховуються потреби дитини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер