<

У Володимирі-Волинському психологи-волонтери проводять тренінги для дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:06 | 21.03.2015 / Володимир /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Від початку березня психологічна служба Володимира-Волинського району реалізовує проект «Діти героїв», який полягає у психологічній підтримці дітей бійців АТО.

Щоп’ятниці на базі міського відділу освіти психологи-волонтери проводять тренінги для учнів загальноосвітніх шкіл району. 20 березня відбулась вже третя зустріч учнів молодших класів з психологами Вірою Сєргєєвою, Оленою Кобилянською та Наталією Матвіюк. На тренінг приїхали мами з дітками не лише з Володимира-Волинського, а й і з Устилуга та навколишніх сіл – пише Інформаційне видання “Слово Волині”

Ідея організувати подібний проект визріла ще минулого року, коли психологи почали надавати індивідуальні консультації жінкам, чиї чоловіки та сини  воюють на Сході. «До нас почали поступати повідомлення про діток, які також важко переживають відсутність своїх татусів. Дитячі травми проявляються по-різному – це і безсоння, і нічні страхи. Одна мама скаржилась, що її дитина уночі бачить якісь видіння. Тоді ми зрозуміли, що проблема серйозна і потрібно щось робити», – розповідає ініціатор проекту, методист психологічної служби відділу освіти Віра Сєргєєва.

Під час тренінгу, який відбувається в ігровій формі, діти за допомогою спеціальних вправ «скидають негатив», вчаться відчувати приємне і дарувати приємне іншим, намагаються надавати своїм емоціям кольори, діляться своїми переживаннями  та викладають їх на папері у вигляді малюнків. Під час заняття психологи спілкуються з дітьми та спостерігають за ними, виявляючи тих, хто має певні психологічні травми та підвищений рівень тривожності. Звичайний дитячий малюнок на якому зображено будинок, дерево чи квітка для психолога наче карта, по якій він може прочитати душевний стан малюка.

Особливо проблемними є дітки, чиї татусі загинули у бойових діях неоголошеної війни. «Такі дітки відрізняються від решти. На папері вони зображують страшні малюнки, з використанням чорних, темних фарб», – зазначає Віра Григорівна.

«В таких випадках ігровими тренінгами не обійдеться. З цими дітками ми займаємось індивідуально, адже їм потрібна тривала реабілітація», – додає вона.

Закінчуються тренінги приємним солодким сюрпризом – частуванням тістечками від кондитерського цеху ресторану «Дружба». Протягом  тижня небайдужі володимирчани поповнюють благодійні скриньки «Купи тістечко дитині героя» у кондитерських ресторану «Дружба» та «Кекс».

А поки малеча ласує солодощами, психологи спілкуються з їхніми мамами – пояснюють, що означають малюнки їхніх дітей, діляться своїми спостереженнями, дають корисні поради та при необхідності, запрошують на індивідуальні консультації.

Надалі психологи проводитимуть подібні зустрічі з учнями 5-7 класів та старшокласниками. Психологічна служба планує працювати з дітьми і під час канікул в літніх таборах. Реалізовуватимуться також проекти психологічної допомоги для родин військовослужбовців та демобілізованих бійців, які повернулись із зони АТО.

Телефон довіри психологічної служби: 093 2572023.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер