<

У Володимирі-Волинському провели майстер-клас “Як подати місцеву ініціативу”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:01 | 29.04.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському 28-го квітня відбувся майстер-клас на тему “Депутат “без депутатського значка”. Як готувати та подавати проекти рішення для розгляду на засіданнях ради із використанням місцевої ініціативи як інструменту прямої демократії?”.

Були запрошені активісти, представники громадського сектору, депутати місцевої ради та усіх бажаючі до участі у майстер-класі з використання місцевої ініціативи як інструменту прямої демократії.

Під час заходу присутні отримали можливість:

  • ознайомитись з процедурою підготовки та подачі проектів рішень до Володимир-Волинської міської ради у формі місцевої ініціативи;
  • ознайомитись із наявними практиками подання та реалізації місцевої ініціативи. Що вдалось місцевим активістам змінити у
    інших містах області завдяки місцевій ініціативі, як інструменту місцевої демократії?
  • задати актуальні для вас запитання працівникам Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії;
  • напрацювати подальші кроки співпраці та взаємодії із учасниками та ініціаторами заходу.

Спікерами заходу виступили:

  • Ірина Гайдучик – голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії;
  • Михайло Шелеп – громадський активіст, політолог, експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії;

Як повідомили організатори, майстер-клас планували провести щонайбільше для 5-6 людей, для успішного засвоєння теми.

“Насправді це уже другий майстер-клас, який проводиться у Володимирі-Волинському з використання інструментів прямої демократії. Що перший, що другий захід не відрізнявся великою активністю людей. Але у нашій роботі кількість учасників не головне. Найважливше, те чи ми змогли в процесі зацікавити учасників до активності, і чи повністю розказали про можливі інструменти впливу чи взаємодії із владою. Наше завдання, як ресурсного центру розвитку місцевої демократії, перевести відносини влади та громади у правову площину із взаємними правами та обов’язками, із розумінням того, що всі сторони спільно мають працювати над розвитком міста. В найближчий час ми плануємо іще як мінімум два таких майстер класи. Один буде стосуватись діяльності громадських рад, інший же можливостей, які надає такий інструмент як органи самоорганізації населення. Ну і крім того, ми завжди готові реагувати на запити і організовувати зустрічі і на інші теми, які цікавитимуть активістів,” – розповіла Ірина Гайдучик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця