<

У Володимирі-Волинському прокуратура хоче повернути громаді ділянку вартістю понад 57 тисяч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 25.01.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Володимир-Волинська місцева прокуратура наполягає на поверненні територіальній громаді земельної ділянки вартістю понад 57 тисяч гривень.

Органи прокуратури області вживають заходів задля передачі у власність громад земельних ділянок, які не мають власника, — інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Так, Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Галинівської сільської ради, аби визнати безхазяйним майном та передати у власність територіальної громади земельну частку (пай), власниця якої померла, не лишивши спадкоємців.

Прокурори наполягатимуть на поверненні паю вартістю понад 57 тис грн територіальній громаді.

Зауважимо, що такі позовні заяви прокурори подають з метою захисту інтересів держави, адже земля є основним національним багатством. Унаслідок же невжиття органами місцевого самоврядування заходів щодо визнання не витребуваних земельних часток (паїв) безхазяйним майном, останні позбавлені можливості розпоряджатися земельними ділянками, власники яких померли, у тому числі виділяти їх у встановленому порядку громадянам (у тому числі учасникам АТО) у власність чи користування, а також створюється загроза можливого використання цих ділянок третіми особами без сплати належних платежів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер