<

У Володимирі-Волинському підвели підсумки виконання бюджету за перше півріччя 2018 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 19.07.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На черговому засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, 19-го липня, оприлюднили інформацію про виконання бюджету місту за перше півріччя.

Міський бюджет перевиконано майже на 4 мільйони. В той же час із бюджету міста перераховано 4,7 мільйони гривень до державного бюджету.

Підсумки виконання бюджету Володимира-Волинського за перше півріччя 2018 року

Основними завданнями  міського бюджету є створення умов для сталого функціонування бюджетних галузей, розвиток соціально-культурної сфери та  житлово-комунального господарства міста в межах реальних фінансових можливостей.

Уточнений план поступлень по власних доходах загального фонду  за І півріччя 2018 року виконано на  105,3 відсотки, понад план з врахуванням змін отримано  3,8 млн. грн. При цьому затверджений бюджетом першопочатковий план перевиконано на 19% та додатково отримано  12,1 млн. грн.

Серед основних факторів, що вплинули на збільшення надходжень в звітному періоді є:

–  збільшення мінімальної заробітної плати у 2018 році до 3 723 гривень. (3 200 на 16,4%) та середньомісячної по підсумках І півріччя до 6288грн. (5059 на 24,3%), це дало ріст надходжень по ПДФО понад план майже 6,5 млн. грн.

–  а також за рахунок стягнення боргу з КЕВ за 2017 рік відповідно до рішення Волинського окружного адміністративного суду та погашення  заборгованості фізичними особами-підприємцями згідно судових ухвал  по земельному податку та орендній платі за землю додатково надійшло понад 2 млн. грн.

– за рахунок збільшення обсягів реалізації по юридичних особах та збільшення кількості платників   ріст надходжень по єдиному податку склав більше 1,1млн.  грн. Кількість платників збільшилась на 4 юридичних та 68 фізичних осіб.

– за рахунок послуг по оформленню паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які в тому числі з лютого місяця почали надаватись ЦНАП, по платі за надання адміністративних послуг збільшення становить майже 700 тис. грн.

Крім цього до бюджету надійшло більше 600 тис. грн. плати за розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку. На кінець І півріччя на депозиті розміщувалось 11,4 млн грн..

У порівнянні з відповідним періодом минулого року  надходження за власними джерелами зросли  більше ніж на 9%, або на 6,3 млн. грн.

Заборгованість станом на 01.07.2018 р. по платежах до загального фонду бюджету міста (за даними ОДПІ без боргів банкрутів) становить майже 3,5 млн. грн., що у порівнянні з початком року менше на 33%, або 1,7 млн. грн. завдяки вжиття заходів по її погашенню.

Найбільшим боржником до міського бюджету залишається

– Володимир-Волинський квартирно-експлутаційний відділ (КЕВ) – майже 1,3 млн. грн. (борг по земельному податку). На даний час ОДПІнспекція продовжує позовну діяльність.

Уточнені планові призначення видаткової частини загального фонду за І півріччя 2018 року виконано на 96%, проведено видатків в сумі 242 млн.грн., що  на 44 відсотки, або на 74 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

З загальної суми видатків  І півріччя 96 відсотків спрямовано на фінансування захищених статей видатків та програми соціального захисту населення: з яких 98 млн грн. – на оплату праці з нарахуваннями (що на 25 млн. грн. більше минулого року в основному в  зв’язку з ростом оплати праці, а також фінансуванням у 2018 році Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» – 10 млн.грн.); 10 млн. грн. – на оплату енергоносіїв (на  3 млн. грн. більше минулого року в зв’язку із збільшенням тарифів на житлово-комунальні послуги).

Видатки бюджету розвитку за І півріччя склали 10,5 млн. грн., виконання становить 42% до річного призначення.

На 2018 рік міський бюджет визначено з реверсною дотацією  в сумі 9,3 млн. грн.

В І півріччі з міського бюджету перераховано до державного бюджету реверсну дотацію в сумі 4,7 млн грн., або 100% до плану на звітний період.

Попереднім аналізом забезпеченості асигнувань бюджетних установ на захищені статті видатків до кінця року встановлено незабезпеченість асигнувань на оплату праці з нарахуваннями, по видатках що здійснюються за рахунок субвенцій з державного бюджету, а саме медичної субвенції в сумі   7,7 млн. грн. та освітньої субвенції в сумі 9,3 млн грн.

Так як  головними розпорядниками вищезазначених субвенцій є Міністерства охорони здоров’я та освіти і науки України,  управлінню освіти, молоді та спорту і адміністрації ТМО необхідно  порушувати питання перед відповідними міністерствами щодо виділення додаткового обсягу субвенцій на 2018 рік, постійно здійснювати аналіз стану використання освітньої і медичної субвенцій та проводити заходи по економії бюджетних коштів.

Зі своєї сторони фінансовим управлінням також проводяться розрахунки фінансової забезпеченості асигнувань до кінця року на здійснення оплати праці працівників бюджетних установ, про що неодноразово інформувались головні розпорядники бюджетних коштів, а також були надіслані контрольні інформування та звернення до Департаменту фінансів облдержадміністрації.

Більш детальна інформація щодо виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року розміщена на офіційному сайті міської ради. Квартальний звіт буде також розміщено на сайті міської ради після його надходження від УДКС в строки визначені БКУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер