<

У Володимирі-Волинському обговорили, як місто розвивалося в економічному і соціальному плані за перше півріччя 2018 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:40 | 21.07.2018 / Володимир /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Під час засідання виконкому 19-го липня у Володимирі-Волинському підвели підсумки першого півріччя. Оксана Субицька прозвітувала за виконання  програми економічного та соціального розвитку міста.

Після заслуховування звіту, депутат Ярослав Жук виніс кілька зауважень. Зокрема про кошти, які міська рада неодноразово виділяла для капітального ремонту ізолятора тимчасового тримання відділу поліції, та кошти на зміцнення матеріально-технічної бази військових частин, які дислокуються у Володимирі-Волинському, на думку депутата, витрачені неефективно і пішли не на потреби мешканців та не в інтересах міста. Таку думку заперечив міський голова Петро Саганюк, зазначивши, що незаконність таких рішень міської ради може визнати тільки суд, але якщо сьогодні державний бюджет виділяє кошти на деякі соціальні об’єкти у місті, то доречно спрямувати субвенцію на об’єкти, які знаходяться у нашому Володимирі-Волинському, і з міського бюджету.

Окрім цього, депутат поцікавився тим, яку суму отримує місто від розміщення зовнішньої реклами. Пані Субицька повідомила, що наразі не готова відповісти. Тоді Жук продовжив, та на прикладі міста Луцьк, де на початку року збільшили плату за розміщення білбордів, наголосив, що місто може заробляти більше.

Підсумки  виконання  програми економічного  та  соціального  розвитку  міста  за перше півріччя 2018 року.

Реальний сектор економіки міста формують 16 промислових підприємств, якими за 5 місяців цього було реалізовано продукції (робіт, послуг) на суму 256,2 млн. грн.. Обсяги реалізованої продукції на одного жителя у поточному році становили 6 566 грн., це на 1 274,7 грн. або 24% більше аналогічного періоду минулого року.

Зростання було досягнуто за рахунок ТзОВ «Гербор-холдінг», ТЗОВ «ВолодЕкс», ПП «Скло- Центр» і ТзОВ «Володимир-Волинський хлібозавод».

Позитивними також є і результати фінансової діяльності промислових підприємств, які по підсумках роботи за 1 квартал 2018  року отримали 22  млн.грн. прибутків до оподаткуванння, тоді як минулого року їх було отримано лише 685,5 тис.грн. Зменшилась і кількість підприємств міста, які працюють збитково.

Стабільно працюють будівельні підприємства міста, які за 5 місяців виконали підрядних робіт на 3,7 млн.грн., що на  40%  більше ніж минуло річ.

Господарюючими суб’єктами міста до інших країн відправлено продукції на суму 2,1 млн. дол. США, що на 53,0 % більше ніж у відповідному періоді минулого року. Сума імпорту склала 900 тис. дол. США, що на 10 % більше показника 2017 року.

Перевезено 34,3 тис.тон вантажів, що вдвічі перевищило обсяги перевезених вантажів за 5 місяців 2017 року.

З  метою підтримки і популяризації продукції місцевих товаровиробників постійно проходить акція «Купуємо володимир – волинське», проведено 3 традиційні ярмарки,  на офіційному сайті «Бізнес-Центр» діє «online виставка товарів та послуг».

З ініціативи міської влади та з залученням фахівців проведено навчально-тренінговий захід та 2 зустрічі за «круглим столом», торгівельну акцію. Для оперативного вирішення актуальних питань, що стосуються підприємницької діяльності, «Бізнес – центр» здійснювалось регулярне інформування суб’єктів підприємницької діяльності стосовно змін та нововведень законодавства, шляхом розміщення інформації на веб-ресурсі «Бізнес-Центр online», на електронні адреси підприємців та через Viber . Відкрито новий розділ «Вакансії у Володимирі – Волинському»

Для забезпечення належного функціонування житлово-комунального господарства міста використано більше 15 млн. грн. загального та спеціального фондів міського бюджету.

Зокрема, виконано ремонт мережі вуличного освітлення по вул. Луцькій (від перехрестя з вул. Ольжича до кінцевої зупинки Цукровий завод), проведено капітальний ремонт внутрішньо будинкових мереж водопостачання та каналізації ж/б №105 по вул. Луцькій, капітально відремонтовано дахи та водостічні систем в 2 будинках. Завершуються роботи по капітальному ремонту даху ж/б 5 по вул.Поліської Січі. Придбано та встановлено  системи відео нагляду на перехресті вул. Драгоманова-Ковельська-Цинкаловського та  в парку «Слов’янський», придбано контейнери для роздільного  збору пластику та скла, сміттєвоз.

Капітально відремонтовано 5 вулиць міста (І.Сірка, Лабораторної, О.Кобилянської, Липинського, С.Крушельницької) ,  тротуару по вул.Ак.Глушкова та на розі Ковельська, Д.Галицького. Роботи тривають по вул. Кривоноса, Залізняка, проїзд від Зимнівської до Левінцова, заїзд до ж/б Ковельська, 113.  Поточний ремонт проведено також на 6  вулицях  та 4 заїздів до будинків (Об’їзна, Привокзальна, Павлова, Ак.Глушкова, О.Довбуша, В.Великого та заїздів до будинків Ковельська, 70 , Ковельська, 71,Ковельська, 136, Ковельська, 138, Сагайдачного 14)

Проте, на підприємствам житлово-комунального господарства існують проблеми щодо коштів за пільги та субсидії, заборгованість по яким на 01.07.2018 року становила по пільгам майже 1,8 млн.грн. та субсидіям – майже 10,5 млн.грн.

Крім того, станом на 01.07.2018 року населення міста за отримані послуги заборгувало  комунальним підприємствам міста  6,4 млн.грн., що на 177,6 тис.грн. або на 3% більше з початку року.

У теперішній непростий час особливого значення набувають питання соціального захисту населення. В зв’язку із ростом тарифів на житлово-комунальні послуги та енергоносії оплата житлово–комунальних послуг пільговикам обійшлась у 5,6 млн.грн., що на 77% більше ніж за 2017 рік.

Проте, після внесення законодавчих  змін щодо призначення субсидій та у зв’язку з недосконалістю програмного забезпечення, відповідно до якого перерахунок субсидій здійснюється вручну, за півріччя  лише 270  сім’ям призначено житлові субсидії, коли на цей час минулого року житлові субсидії отримували 5 071 сімей.

Щодо оплати праці, то за оперативними статистичними даними за 6 місяців 2018 року вона, в порівнянні з минулим роком, зросла на 24 %. Станом на 1 липня у місті відсутня заборгованість по заробітній платі.

З метою розв’язання проблем легалізації трудових відносин з найманими працівниками та “тіньової” заробітної плати в місті працює  робоча група, якою вже в цьому році проведено 15 рейдових обстежень суб’єктів господарської діяльності , в ході яких виявлено 39 працівників без трудових договорів і 34 працівники без реєстрації підприємця.

З березня інспектором праці проведено 5 інспекційних відвідувань СГД, складено 5 актів і видано 3 приписи про усунення виявлених порушень та недоліків у встановлені терміни. Проведено 6 превентивних заходів із 6 підприємцями щодо додержання законодавства про працю.

Службою зайнятості працевлаштовано 558 незайнятих громадян, що на 2% більше ніж торік.  Рівень зареєстрованого безробіття станом на 01.07.2018 року 1,62 %, коли станом на 01.07.2017 року 1,79 %.

Забезпечена реалізація державної політики в галузі освіти.

Крім того, оновлено  матеріально-технічну базу та  розпочато  поточні  і капітальні ремонти в  установах та закладах освіти. Зокрема,  для дошкільних навчальних закладів закупили обладнання для інклюзивної групи, електричний харчоварочний котел, меблі, текстильні вироби, пральну машинку Проведено  поточний ремонт медичного блоку ДНЗ №8 та прокореговано коригування ПКД на утеплення та гідроізоляцію даху ДНЗ №7 .

Для загальноосвітніх шкіл придбано обладнання для інклюзивних класів, комп’ютерну та оргтехніку для початкової школи; розпочаті капітальні ремонти спортивних майданчиків у гімназії і ЗОШ I-III ступенів №3 ліцей .

З березня 2018 року в місті запрацював єдиний в області інклюзивно-ресурсний центр, який  охоплює реабілітаційними, дефектологічними, психологічними та соціальними, послугами 47 дітей, з них 38 дітей з інвалідністю.

Закладами культури міста проведено 134 загальноміських заходів, організовано 26 виставок. Проведено 51 екскурсію, в яких взяли участь 753 особи.

Учні шкіл естетичного виховання та творчі колективи закладів культури брали  активну участь у всеукраїнських та обласних конкурсах, на яких виборювали призові місця. Закладами культури надано платних послуг на суму 180,7тис.грн., що на 17 більше ніж торік.

З метою забезпечення медичного обслуговування населення Володимир-Волинському територіальному медичному об`єднанню з міського бюджету було виділено кошти в сумі більше 6,5 млн.грн., що на 52% більше ніж минулоріч. Кошти спрямовано на ремонт обладнання та матеріалів, відшкодування на  зубопротезування і пільгових рецептів, капітальні ремонти приміщень, оплату енергоносіїв.

Проте, Володимир-Волинському ТМО необхідно продовжити роботу по реформуванню медицини на первинному рівні зі створенням комунального неприбуткового підприємства для обслуговування жителів міста . Та підвищити показники імунізації дитячого населення щодо керованих інфекцій. Крім того, ще досі невирішеним залишається питання проведення за  кошти Світового банку  реконструкції  будівлі торгового центру по вул. Луцькій,230 під  амбулаторію загальної практики сімейної медицини

У 2018 році реалізуються 7 проектів – переможців 2017 року громадського бюджету (бюджету участі). Зокрема за 1 півріччя вже реалізовано 4 проекти (1 великий проект та 3 малих) на загальну суму 602,3 тис.грн. На стадії завершення ще 2 проекти.

У 2018 році вже проведено конкурс на проекти, які будуть реалізовані в 2019 році. Всього подано 14 проектів на загальну суму 2,8 млн.грн., які перебувають на розгляді.

Підводячи підсумки сказаного, слід зазначити, що всім присутнім тут керівникам установ, підприємств, відділів  міськвиконкому потрібно сконцентрувати зусилля на забезпеченні виконання основних завдань Програми економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік, продовжити роботу щодо розв’язання проблем, які негативно впливають на соціально-економічний стан міста, та вжити дієвих  заходів для їх вирішення.




один коментар
  1. якщо є ряд неправових рішень депутатів та виконкому , то що тоді чим займаються депутати з спостійної комісії з питань законності , адже якщо не погоджувати і не підписувати кінцеві рішення депутатів , то вони можуть бути визнані судом як не
    лігетативні,і чому так легко проходять через сесії рішення депутатів , що суперечать чинному законодавство України … Дивно , але факт у Володимирі за майже 3 роки діяльності не оскаржене ні одне неправове рішення депутатів , хоч таких рішень вже назбиралось чимало і по деяким вже минув термін подачі позовних заяв – хоча було б бажання – завжди можна постаратися і добитися через суд поновлення термінів оскарження рішень …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер