<

У Володимирі-Волинському немає епідемії грипу, – медики ТМО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 21.01.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

«Грип забрав життя вже більше як півсотні українців», – гучно заявляють ЗМІ.

Зокрема, такими даними публічно поділилася заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко. За її словами, на грип захворіло 5,7% населення країни. Смертність від ускладнень, мовляв, зросла на 10%, якщо порівнювати з минулорічними показниками. Найбільша кількість захворювань з летальним фіналом зафіксована в Одеській області, менше – на Вінниччині, Харківщині, у Києві. У Волинській області внаслідок ускладнень після грипу помер житель с.Рокині Луцького району. Попри першу жертву сезонного захворювання ситуацію в регіоні називають контрольованою. Карантину не передбачають, – повідомляє Місто вечірнє.

Поки засоби масової інформації б’ють на сполох через каліфорнійський грип в Україні, ми поспішаємо заспокоїти жителів Володимира-Волинського та району. За словами інфекціоніста ТМО Зої Кіданецької, цього сезону в нас не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, тим паче свинячий або каліфорнійський.

-Вірус грипу постійно зазнає мутації, тому на його позначення використовують різні назви, що часом лякає населення. Так званий «свинячий грип» з’явився в Україні у 2009 році і нікуди не зникав, просто у значної частини українців вже є імунітет проти цього захворювання. За правильного лікування можна одужати вдома і від «людського», і від «свинячого» грипу. Тим паче, що в аптеці є можливість придбати вакцину проти грипу, яка постійно змінюється, так само як і мутує вірус. Тільки пам’ятайте про особливий температурний режим, в якому має зберігатися вакцина. Перед купівлею обов’язково зверніться до інфекціоніста чи терапевта – вакцинують тільки здорових.

Отже, летальні випадки захворювання на грип спричиняють вже самі ускладнення, які він дає. Найчастіше таким ускладненням є пневмонія, від якої людина може згаснути швидше, ніж за тиждень, – каже Зоя Кіданецька.

Грип передається повітряно-крапельним шляхом інтенсивно – заразитися можна навіть при розмові в радіусі 2-х метрів від джерела вірусу. Тому для хворого важливо залишатися вдома і не наражати на небезпеку інших людей. Якщо у хворого є такі симптоми, як підвищена температура тіла, біль у горлі, кашель, нежить і біль у м’язах, то кращий варіант – викликати лікаря додому. Призначене симптоматичне лікування в домашніх умовах може бути достатнім для цілковитого одужання. Однак підкреслюємо: якщо стан хворого погіршується, то потрібно негайно звертатися в лікарню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця