<

У Володимирі-Волинському ізраїльські телевізійники знімали фільм про євреїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 29.05.2017 / Володимир, Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Цього тижня у Володимирі-Волинському побувала невелика група ізраїльських паломників , які приїхали сюди з метою відзняти фільм.

Режисер Есті Мошковіц та оператор Леор Беншабад  із Єрусалиму планують випустити фільм про одного з найавторитетніших цадиків в історії хасидизму Шломо Готліба, – повідомляє Хроніки Любарта.

У їхньому об’єктиві – територія колишнього єврейського кладовища, безпосередньо сам огель та територія навколо, а для того аби передати епоху 18 століття, до участі в зйомках запросили фурмана із запряженим кіньми возом. Для обох телевізійників це перша поїздка до України і вони приємно вражені побаченим. Попрацювавши день у Володимирі, планують повернутись до Ізраїлю та розпочати роботу над фільмом, диск з яким буде поширюватись серед хасидів усього світу

Цадик Шломо Готліб га-Леві Карлінер очолював течію під назвою Карлін-Столінський хасидизм (названий так від містечок на території сучасної Білорусі – Карліна та Століна).

У Володимир-Волинський Шломо переїхав у 1786 році, чим суттєво збільшив потік паломників до міста і підняв його статус в єврейському світі. Равві Шломо був застрелений російським солдатом прямо під час молитви в синагозі у 1792 році. Завдяки пошуковим роботам вдалось знайти фундамент огеля на місці поховання, і в 1999 році каплицю було відбудовано.




один коментар
  1. То шо скоро розпочнеться масове паломнічество як в Умані бородатих хасидів ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер