<

У Володимирі-Волинському глуху дитину з пільговим квитком водій вигнав з автобуса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 30.10.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Прикрий і водночас нелюдський з погляду моралі випадок трапився 13 жовтня на автостанції з вихованцем Володимир-Волинської спеціальної школи-інтернату І–ІІІ ступенів для нечуючих дітей. Про це розповіла Світлана ГУДИК, вчитель математики цього навчального закладу.

Дитина їхала на вихідні додому. Придбавши пільговий квиток у касі, хлопець, показавши його контролеру, зайшов в автобус, що прямував за маршрутом «Трускавець – Ковель», і зайняв своє місце в салоні. Але через деякий час його… вигнали звідти. Водій відмовився везти пільговика. Не зупинило його і те, що хлопчина є нечуючим й не може постояти за себе, – пише Слово Волині.

Коли він повернувся до школи і поділився неприємністю зі своєю вчителькою Світланою Гудик, а ще зі сльозами на очах розповів, що це були останні його гроші, жінка, заспокоївши учня, вирушила з ним на автостанцію, щоб усе з’ясувати.  Там вона почула у відповідь, що в посвідченні хлопця не було фотографії. Тоді Світлана Володимирівна поцікавилась, на якій тоді підставі йому продали квиток? Дискусія закінчилася тим, що працівники запропонували повернути гроші. Але вчителька відмовилась взяти їх.

– Річ навіть не в грошах, – каже Світлана Гудик, – а в черствості та ставленні людей до інших, а ще у співчутті, а точніше – його відсутності. Як міг водій вигнати з автобуса нечуючу дитину? Як могла контролер, а вона найперше – ЖІНКА і  МАТІР, не вступитися за неї? І взагалі, на якій підставі змусили пасажира, який мав пільговий квиток, вийти з салону? Що ж ми за люди? Не дивно, що не чуємо таких, як той хлопчина, коли не чуємо один одного. До речі, мама учня зараз у лікарні з молодшим братиком, і можете собі уявити, що він пережив, коли, поспішаючи до них і витративши останні гроші на квиток, змушений був вийти. Я дала йому гроші, і він поїхав наступним рейсом. Але чи не трапиться подібне з кимсь іншим?

До речі, це не перший випадок у Володимирі-Волинському, коли пасажирів-пільговиків водії виганяють з автобусів. Чим і яким законом вони керуються – невідомо. Але невже вони забули, що ще є закон совісті та людяності?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця