<

У Володимирі-Волинському замість обговорення зростання вартості проїзду, говорили про стан маршруток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:19 | 29.01.2019 / Володимир / /
Перегляди
5
/ коментарів 6

29-го січня у Володимир-Волинській міській раді відбулося громадське обговорення щодо можливого підняття вартості проїзду і міських маршрутках. Однак дискусії точилися лише навколо технічного стану громадського транспорту та графіків руху.

Відразу зазначимо, що була висунута пропозиція зробити групу у соціальній мережі Фейсбук, де будь хто з жителів міста може залишати відгуки про рух маршруток, стан автобусів та наповнюваність. Пропозицію подали через запевнення перевізників, що всі рейси відповідають стандартам. Перевізники через цю групу мають слідкувати за скаргами та виправляти їх.

Присутніми на обговоренні були п’ятеро перевізників. Із громадян прийшли лише три особи, а ще члени виконкому, громадської ради.

Перевізники зазначили, що вони останні хто по області підіймає вартість проїзду. Зростання пов’язують із здорожчанням палива, ростом мінімальної заробітної плати вартістю запчастин. Та висловили прохання в найкоротші терміни провести засідання виконкому і затвердити тарифи.

Голова Спілки ветеранів АТО Юрій Степанюк поцікавився чому тариф у Володимирі-Волинському має бути на рівні міста Луцька, коли різна відстань між зупинками. На що перевізники відповіли, що місцеві маршрутки за день їздять такий же кілометраж як в обласному центрі, але при цьому роблять більше рейсів. Відповідно затрати палива і знос запчастин однаковий.

Член громадської ради Володимира-Волинського Микола Гінайло поцікавився чи однаково для перевізників вартує проїзд одного кілометру. Адже ціна на квиток однакова для всіх рейсів.

Далі підняли питання стану машин, які виходять в рейс. За словами присутніх автобуси їздять в поганому технічному стані. Зокрема присутня Оксана Виваль розповіла про маршрутку, якою їхала на слухання.

“Водій до кінця навіть не зупинився. Сказав “вскакуй”. Я то вскочу, а старенькі, які чекали? Пасажирам не цікаво, що водій запізнюється чи спішить. Так само, коли закрилися двері, то між сходинкою і ними мжна провалитися. Ви цього не бачите?” – запитала пані Виваль.

Журналістка Тетяна Палаєвська висловила обурення графіком руху маршруток 8 та 21. Мовляв, щоб дочекатися маршрутки необхідно простояти на зупинці до 40 хвилин. Перевізник запевняв, що це не відповідає дійсності, на що журналістка звернулася до начальника управління ЖКГ Віктора Фіщука, і попросила озвучити як часто зверталася до нього із скаргами на відсутність транспорту.

“Я готова платити 7 гривень, аби їздили по графіку”, – підсумувала журналістка та додала, що в мороз доводилося довго чекати автобус не їй одній.

Рішення про тариф має прийняти виконавчий комітет, і після публікації в газеті ввійде в дію.

Нагадаємо, що пропонується встановити тарифи на послуги з перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування, що працюють в режимі маршрутного таксі, в  наступних розмірах:

–  в межах міста в розмірі 5-ть гривень.

– до села Зимне –  6-ть гривень.

– до сіл Фалемичі,  Шистів та Горичів по 7 гривень.

Для дітей шкільного віку від 6 до 14 років встановити вартість проїзду автобусами на міських маршрутах загального користування, що працюють в режимі маршрутного таксі – 3 гривні.

Перевезення дітей віком до 6 років без права зайняття ними окремого місця здійснюватимуть й надалі безоплатно.




коментарів: 6
  1. Я не розумію причини чому ціну на проїзд потрібно піднімати? З початку 2019 року ціни на пальне знизились в порівнянні з 2018 роком. Що змінилось таке, що ціни на проїзд необхідно піднімати?

  2. Якщо маршрутки будуть їздити частіше згідний платити більше. Крім четвірок. Вони в переважній більшості вже своє від’їздили.

  3. Сьогодні іржава, зі зрізаними наполовину сидіннями мт14 висадила біля ЗОШ 5 32 школярів, та ще чол 14 було у салоні. Це нормально???? Жодної страховки, квитка!!!! Здійснювався рейс ще не у період пік 7.00-7,20 .Уявіть скільки напихають людей стоячи як шпроти в піковий час. А норм ніхто не відміняв. Їздять 14ки вкрай похабно. З цукрового прутьна хв 20-25 раніше шрафіка, перехоплюють пасажирів-.

    • Шановний правозахисник! Як може їхати на 20-25хв., раніше? Це Ви перебільшуєте!!!

  4. Шановний(на) правозахисник!Як може їхати раніше 20-25хв.? Ви щось перебільшуєте!!!!

  5. Можна. Коли не їхати на Фалемичі. Відстоятись на зуп.Цукровий завод і перти поперед 4-ки, аж ледве в поліцейську машину не врізалися.Що ж то норма?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа