<

У Володимирі-Волинському визначили переможців конкурсу проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 12.11.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

12-го листопада у Володимирі-Волинському автори проектів, поданих на конкурс громадських ініціатив стосовно дітей та молоді, змогли особисто представити і розповісти про свої ідеї перед конкурсною комісією.  

До участі в конкурсі приймалися проекти від громадських організацій, цільовою аудиторією яких є молодь та діти. Всього на конкурс було подано три проекти: «Ангели добра», «Новорічне диво» та «Місто-пазл».

«Ангели добра», автором якого є ГО «Берег надії», направлений на соціалізацію молоді з інвалідністю та популяризацію волонтерства. До реалізації проекту долучаться студенти педагогічного коледжу. Вони проводитимуть роботу з дітьми-інвалідами та організовуватимуть їм таборування на природі.

Від міського бюджету на фінансування проекту передбачено 10 тисяч гривень, а власний внесок організації складає 1790 грн.

Представила проект голова організації Олена Кандиба.

Автором другого проекту «Новорічне диво» є ГО «Пульс міста». Співзасновник громадської організації Любов Саць розповіла про мету проекту: вирвати дітей з тенет інтернету та залучити до суспільно-корисної роботи.

Проектом передбачено проведення майстер-класів і вікторин серед дітей з метою виготовлення прикрас на головну ялинку міста. Передбачається використання грошей міського бюджету у розмірі 10 тисяч гривень, а також більше 1700 грн власного внеску.

Любов Саць зазначила, що незважаючи на те, що сьогодні представила свій проект, вона є прихильником двох інших проектів від ГО «Берег надії» та «Креатив студіо».

Про проект «Місто-пазл» розповіла співзасновник ГО «Креатив студіо» Анастасія Азанова.

За її словами, у рамках проекту буде створено ізометричну мапу міста, виготовлено 30 пазлів з картою розміром формату А2, яка складатиметься з 600 частинок. З цією мапою волонтери навідаються у школи до дітей.

Анастасія Азанова зазначила, що громадська організація провела опитування про доцільність виготовлення подібної карти серед відвідувачів хабу, а також звернулася з проханням допомогти опитати містян до «АТМ Володимир». Після цього дійшли висновку, що така мапа дійсно потрібна.

За наведеним розрахунком, на реалізацію ідеї потрібно більше 19-ти тисяч гривень, з них в проекті передбачено 10 тисяч гривень з міського бюджету.

Голова комісії, заступник міського голови Олег Свідерський відзначив, що ідея хороша, і запитав про те, чи можна буде виготовити ще подібні карти, як сувенірну продукцію для туристів. Автори проекту відзначили, що таке можливо, якщо вирішити усі питання з авторськими правами.

Після представлення проектів члени конкурсної комісії перейшли до голосування.
Всього на конкурс з міського бюджету було виділено 20 тисяч гривень. Цієї суми не вистачило на всі представлені проекти.

За результатами оцінювання, 119 балів отримали і стали переможцями конкурсу два проекти: «Ангели добра» та «Місто-пазл». 104 бали набрав проект «Новорічне диво».

Щодо останнього, зазначив Олег Свідерський, то містяни були б раді побачити новорічну ялинку з новими прикрасами, тому такий проект не варто відкидати, а подумати яким чином втілити його у життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер