<

У Володимирі-Волинському вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 22.06.2020 / Володимир / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні 22-го червня на площі Героїв та біля пам’ятника жертвам тоталітарних режимів на валах Городища у Володимирі-Волинському відбулося покладання квітів представниками міської влади.

Квіти до обеліска Слави та дошки Пам’яті загиблих учасників АТО на площі Героїв та символічного хреста на валах Городища, де в минулому столітті функціонувала місцева в’язниця, поклали міський голова Петро Саганюк, його перший заступник Ярослав Матвійчук та секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський, – інформують на сайті Володимира-Волинського.

Під час Другої світової війни Володимир-Волинський одним з перших в державі зазнав удару ворога, адже нацистські окупанти, захопивши Польщу, згодом перейшли з наступом і на наші землі. Місто було 1124 дні у мороці війни. Окупанти, прийшовши сюди вже у вересні 41-го року, організували у Володимирі концтабір. За весь час його існування (а це більше трьох років), через цей табір пройшло 56 тисяч людей. Окрім того, вороги організували на теренах міста три великих розправи над місцевими жителями.

Україну спіткало не одне лихо, перш ніж вона стала незалежною державою. Наше сьогодення особливе, адже і у ці дні патріоти захищають рідну землю й віддають за неї найцінніше – своє життя. 

Представники влади схилили голови перед мужністю і нескореністю борців, які знаходили у собі сили вистояти тоді та продовжують відстоювати незалежність країни зараз.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа