<

У Володимирі-Волинському вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 17.05.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

17-го травня у Володимирі-Волинському біля символічної могили “Борцям за волю України” у парку “Слов’янський”, відзначили День пам’яті жертв політичних репресій.

Вшанувати пам’ять загиблих прибули заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук та секретар міської ради Олег Свідерський, керівники управлінь, члени виконавчого комітету міськради, духовенство і громадськість.

Зі вступним словом до присутніх звернувся науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович.

На превеликий жаль, ця трагедія не оминула нашого міста. Згадати хоча б всесвітньо відоме ім’я нашого з вами земляка, уродженця Володимира-Волинського, академіка Агатангела Кримського, який теж став жертвою політичних репресій, знаних діячів культурного та релігійного життя, які були свідомими українцями, за що і постраждали”, – сказав Яновський у виступі.

Богдан Янович зауважив, що, напевно, у кожній родині володимир-волинських старожилів є люди, які можуть поділитися сумними спогадами про те, як їхні близькі стали жертвами репресій.

По тому присутні вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів та вінків до символічної могили “Борцям за волю України” та разом із громадськістю запалили лампадки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа