<

У Володимирі-Волинському відновлять русло річки Риловиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 8.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
10
/ коментарі 2

Очищення русла річки Риловиця та облаштування рекреаційної зони поблизу водойми у Володимирі-Волинському ще торік ініціював народний депутат Ігор Гузь.

Раніше він зустрівся із місцевими активістами. Разом вони оглянули кілька місць, де потенційно могли б створити територію для комфортного і затишного дозвілля населення. Тоді парламентар підтримав ідею місцевого урбаніста і ландшафтного дизайнера Андрія Гнатюка, – інформує прес-служба народного депутата.

На другий етап робіт з очищення русла річки Риловиця, бюджетний комітет Верховної Ради, за поданням парламентаря, проголосував за рішення Кабміну та передбачив 1 мільйон гривень. Це – ресурси з програми соціально-економічного розвитку.

Ці кошти спрямують на проведення комунікацій, освітлення території, облаштування майданчика зі штучним покриттям, встановлення лавочок, озеленення, ремонт підходів на острівок через річку та інші.

Депутат особисто контролює весь процес. За словами парламентаря, для місцевих жителів мають створити нову затишну й комфортну зону відпочинку та майданчик для занять молоді спортом.

«Відновивши русло Риловиці, облагородивши територію навколо, ми можемо створити новий парк у місті. Людям це потрібно. Вже перші роботи зроблені. Особисто контролюю весь процес робіт. Хотілося б, щоб восени вже запрацювала нова урбаністична зона у Володимирі-Волинському», – сказав депутат, оглядаючи об’єкт під час робочої поїздки в округ.

Восени 2018-го техніка виконала перший етап робіт. Окрім очищення Риловиці, завезли ґрунт на острів та підняли його рівень над рівнем річки на 30 сантиметрів. На ці роботи за ініціативи парламентаря торік з обласного бюджету передбачили 500 тисяч гривень.




коментарів: 2
  1. а що буде з берегами , адже кажуть майже вся земля біля цієї річки давно приватизована …

  2. Депутат особисто контролює весь процес. Цікаво чи буде тендер на той один мільйон грн.? Чи депутат особисто проконтролює, щоб роботи виконувала славнозвісна фірма “Сантехмонтаж” з Нововолинська?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер