<

У Володимирі-Волинському відбулася третя Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:00 | 15.11.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ 1 коментар

15-го листопада у культурно-мистецькому центрі відбулася III Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Лодомерії», присвячена 1030-ій річниці заснування міста Володимира.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися директор Адміністрації ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, начальник міського відділу культури і туризму Роман Віслобоков. Учасникам конференції і авторам статей, які увійшли до збірника матеріалів конференції, вони вручили подарунки із символікою міста.

На конференцію завітали науковці та історики з різних міст України. Як зазначив директор заповідника Володимир Пикалюк, два минулі роки у заході брали участь науковці з Білорусі та Польщі. Проте, незважаючи на їх відсутність цьогоріч, географія учасників конференції залишилася досить широкою. До збірника матеріалів увійшли статті науковців з різних куточків України.

“Тематика конференції пов’язана з історією міста, його виникненням, історичними постатями, розвитком археології, архітектурною спадщиною. Основне питання сьогодні – це археологія, оскільки на валах городища ведуться розкопки”, – повідомив Володимир Пикалюк інтернет-виданню «БУГ»

Присутні мали змогу заслухати доповідь археолога, кандидата історичних наук Андрія Петраускаса, який з групою студентів проводить розкопки і дослідження пам’ятки «Городище – Вали  ІХ-ХІІІ ст» у Володимирі-Волинському.

“Щодо самого проекту реконструкції – він ще готується. Зараз маємо затверджені ескізи. Ми заключили угоду про реставрацію будівлі, яка знаходиться на території городища. Після дослідження, яке проводиться сьогодні, будемо знати як працювати над в’їзною брамою і як краще її облаштувати, щоб не порушити культурні шари”, – розповів Володимир Пикалюк.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «БУГ» повідомляло про початок розкопок на пам’ятці «Городище – Вали  ІХ-ХІІІ ст». 




один коментар
  1. Цирк,кому у Володимері потрібна та конференція, приіхали два науковця напевно з Луцька, і нагнали дітлахів, стандартна програма во Володимерські

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця