<

У Володимирі-Волинському проводять розкопки на пам’ятці «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:31 | 12.11.2018 / Володимир /
Перегляди
71
/ коментарі 2

9-го і 12-го листопада інтернет-видання «БУГ» побувало на пам’ятці «Городище – Вали» у Володимирі-Волинському. Тут нещодавно розпочалися археологічні дослідження оборонного валу.

Дослідники мають на меті зробити зріз валів, щоб дізнатися більше про їхнє створення та історію. Розкопки розпочали біля місця, де згідно проекту, має розміщуватися в’їздна брама.

Вартість археологічних досліджень – майже 120 тисяч гривень.

Відповідний договір 2-го листопада уклала адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» з державним підприємством «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України». Дослідження планують виконати до 31-го грудня.

100 тисяч гривень на вказані роботи виділили з обласного бюджету на виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки, а ще 20 тисяч становили кошти зі спеціального фонду адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

Нагадаємо, сам проект реставрації замкових валів коштує 400 тисяч гривень. Відповідний договір уклали з ДП «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація».

Початок розкопок і активна фаза їх проведення у відео:




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа