<

У Володимирі-Волинському показали «еко-шопер» майже столітньої давності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:07 | 6.11.2020 / Володимир / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Працівники Володимир-Волинського музею відреставрували крафтову сумочку-пакет, в який запаковували вироби для вишивки у магазині Володимира-Волинського приблизно у 1930-х роках.

Незважаючи на ремонт, карантин та ін. суворі обмеження Володимир-Волинський історичний музей активізував експозиційну діяльність по місту Володимиру та території нашого району, – повідомляє Олександр Станковський на сторінці Володимир-Волинського історичного музею.

Результатами такої експедиційної діяльності є чимала кількість придбаних експонатів, які після камеральної обробки (чистка, часткова реставрація та ін. запобіжні заходи), паспортизації та обліку, старожитності займуть свою нішу у фондосховищі та експозиції місцевого музею.

Першим експонатом рубрики «Віртуальний показ унікальних предметів з експедиційно-краєзнавчих пошуків Володимир-Волинського історичного музею» є сумочка-пакет, яка збереглася майже на 100%.

Використовувалася вона орієнтовно у 30-х роках минулого століття до II Світової війни. Виготовлена із крафтового паперу, на ній розміщений художній друк, що презентує колишній магазин-майстерню білизни та вишивки.

Сумочка пропонувалася у магазині «Варшав‘янка» де продавали великий вибір аксесуарів для вишивання, мережива, стрічок, дитячих іграшок, тощо. Торгівельний заклад знаходився у Володимирі по вулиці Фарна,7.

“Дуже шкода що цей галантерейний магазин-майстерня під промовистою назвою «Варшав‘янка» залишився у минулому”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер