<

У Володимирі-Волинському планують встановити зоохатки. Волонтери просять допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 17.01.2020 / Володимир / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Наразі зоохатки уже готові до експлуатації бездомними тваринками, але виникла проблема у пошуку транспорту та фізичної сили для їх перевезення. Альона Чеснович, ініціаторка ідеї, розповіла БУГу, що зоохатки планують встановити попередньо по вулиці Ковельській та Сагайдачного у Володимирі-Волинському.

На виготовлення зоохатинок “зі світу по нитці” зібрали 5700 гривень: кошти перераховували як жителі міста, так і підприємці. Зробив хатки Віталій Ковальчук, місцевий майстер.

Альона Чеснович, власниця ветеринарної клініки «Zayko» розповідає, що зоохатки хочуть встановити до Водохреща, адже прогнозують заморозки. Проте, виникла проблема із транспортом.

“Для перевезення та встановлення зоохаток нам, жіночому колективу волонтерів, необхідний бус, хоча б двоє чоловіків і трошки їхнього часу. Хатки утеплені зсередини, там не просто фанера, тому вони важкі.

Ми плануємо поставити їх у дворах вулиць Ковельської та Сагайдачного – саме там найбільше бездомних котів та собак, у яких вже визначені місця підгодівлі самими мешканцями”, – каже ветеринар.

За словами жінки, єдиний захист від вандалізму зоохаток буде орієнтуватись на якісь людські якості, а для перестраховки – встановлять хатки у полі зору камер відеоспостереження, аби у випадку чого “місто знало своїх героїв”.

“Ідея виникла, бо побачили, як на подібні хатки збирають кошти в Києві, але там їх до сих пір збирають. Ми взялись за цей проект суто експериментально – щхотіли побачити реакцію людей. Ми побачили, що спонсорів в місті знайти можна – у нас багато підприємців.

Можу припустити, що ніхто не вірив в те, що це не черговий лохотрон зі збором коштів, що і зумовило мінімальне надходження коштів. Час зараз такий: все, що стосується грошей, викликає у людей насторогу. Проте, на корм у скриньку кидають по 2, 5, 10 гривень”, – зізнається Альона Чеснович.

Мешканці міста для котохатки пошили спеціальні коврики, які передали ініціаторці. Для підстилки собакам використовуватимуть солому – дах собачої будки легко та зручно відкривається зверху, а підлога утеплена пінопластом. Всі зоохатки – із підвищеними ніжками, аби було підвищення і не тягнуло холодом із землі.

“Одна із зоохаток виготовлена зі старої морозильної камери. Влітку це сховає тварин від перенагрівання, а взимку – навпаки – триматиме тепло. Хатки, які стоять наразі на території клініки активно користуються попитом у місцевих тварин: це і домашні, і вже стерилізовані. Раніше не всі ризикували підходити, але тепер тварини знають, що тут є чим поживитися”, – розказує Альона Чеснович.

Ініціаторка ідеї каже, що зв’язок із населенням дуже активний: мешканці Володимира-Волинського звертаються із замовленнями зробити такі будиночки для окремого двору, але найбільше цікавляться нововолинці: “Коли таке буде у них?”

“Найлегше сидіти на дивані і скаржитись, як ми всі нічого не можемо. Студенти та школярі також реалізують подібні проекти. Треба просто стати і зробити. Тому ми просимо небайдужих – хто міг би допомогти із транспортом та фізичною силою у першу половину дня, засвітла, дзвоніть нам за номером 097-56-79-267”, – прохає Альона Чеснович.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв, що жителів Володимира-Волинського просять підтримати матеріально ініціативу із встановленням в місті зообудиночків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер