<

Що не так з дорожнім знаком при в’їзді до готелю у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 1.06.2020 / Володимир / /
Перегляди
35
/ коментарі 3

Дорожній знак «в’їзд заборонено» встановлений на в’їзді до РБК та готелю з вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському. Біля знаку ще одна табличка-припис: «окрім транспорту клієнтів готелю».

Читачі надіслали БУГу фото з запитаннями чи дійсно правильний знак тут встановлено.

Справа в тому, що дорожній знак «в’їзд заборонено» забороняє рух усіх транспортних засобів, окрім тих, що рухаються за встановленими маршрутами.  В ПДР не вказано, що до знаку може бути встановлена табличка, яка доповнює знак чи додає йому додаткових значень. Табличок такого роду взагалі немає в правилах дорожнього руху.

Це значить, що в’їзд до готелю заборонений для усіх авто, окрім тих, що рухаються за встановленими маршрутами.

Натомість існує знак «рух заборонено». Так дія знаку «рух заборонено» не поширюється на:

  • на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами;
  • за наявності під ним таблички  на водіїв-інвалідів, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Інвалід»;
  • на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

Проте варто зазначити, що не дивлячись на виконане пониження для заїзду автомоблів, “дорога” до готелю залишається тротуаром, де проїзд і так заборонено.

Тобто заїжджати сюди може лише авто доставки, якщо немає інших варіантів під’їзду, і, звісно, авто спецслужб.

Відзначимо, що на “цеглу” і табличку майже ніхто з водіїв не зважає.




коментарів: 3
  1. Автор перечить сам собі!3.21 «В’їзд заборонено».Забороняється в’їзд усіх транспортних засобів. Не поширюється дія знаку – на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами. Про доставку товару не може бути мови.

  2. В мене склалось враження що Правила вуличного руху взагалі відмінили.За кермом більше 30 років.Їздив по Європі і Америці,але такого бурделю не бачив.Які знаки,яка розмітка,які світофори?Порушення правил паркування,правил обгону,перевищення швидкості,постійно телефон біля вуха-це мала частка порушень.Враження що правила для лохів,а більшість земляків ясна справа-не лохи,а круті укропи. Доблесна поліція взагалі не контролює ситуаціі(певно слідкує за дотриманням карантину)Цікава річ-як тільки круті укропи перетинають кордон України-вони вже чемні водії(польського поліціянта по матері не после-тільки проше пана,дцінькує слічнє)Швидко вчаться бо 100 200злотих штрафу -хороший вчитель. На Володимир пару толкових копів і бувби порядок з паркуванням і місцевий бюджет поповнили б.

    • Браво!Пару “толкових копів”,”пару толкової влади” і можна було б змінити все.На жаль,не звикли ми до порядку і закону-ні низи,ні верхи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок