<

У Володимирі-Волинському можуть втілити польсько-український проєкт «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 26.03.2020 / Володимир / , , , , /
Перегляди
164
/ Коментарі відсутні

Польсько-український проєкт “Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле” пройшов перший етап перевірки Спільного технічного секретаріату конкурсу проєктих заявок “Польща-Білорусь-Україна”.

Про це на фейсбук-сторінці повідомила заступник міського голови Лариса Кулікова, – йдеться на сайті міськради.

Громади Грубешова та Володимира-Волинського мають намір відтворити спільну історію від найдавніших часів до наших днів.

“Метою проєкту є популяризація місцевої історії та культури шляхом вдосконалення двох музеїв транскордонного регіону, відтворення загальної спадщини готичної культури, яка відображає загальноєвропейську цінність, створення нових туристичних мультимедійних продуктів та проведення спільних заходів”, – йдеться в повідомленні.

Оскільки ці музеї – “Готичне село в Масломенчі” у Грубешові та Володимирський історичний музей – місцеві культурні осередки, першим кроком проєкту є поетапне відновлення невідомих сторінок спільної історії.

“У планах обох громад – створення спільної студії готичної культури. Унікальне поєднання експозицій та мультимедійних технологій значно підвищить туристичну привабливість музеїв та збільшить їх відвідуваність, призведе до розвитку транскордонного туризму та взаємної міжкультурної комунікації”, – повідомляється на сайті.

Музеї забезпечуватимуться унікально мобільними експозиціями, що включають реконструкції сцен готичного повсякденного життя за допомогою віртуальних музейних екскурсій, карт, інформаційних фільмів. Інформаційно-графічні, тривимірні моделі давніх людей та артефактів дозволять віртуально подорожувати часом та простором.

“Ці продукти будуть використовуватись жителями прикордонного регіону, включаючи молодь, дітей, людей з обмеженими можливостями та туристів”, – зазначають в міській раді.

Історія Польщі та України тісно переплетена, тому виявлення історичної об’єктивності можливо лише за допомогою транскордонного підходу, коли реконструкції взаємно доповнюють один одного, а музейні вироби створюються спільно.

Ілюстративне фото




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця