<

У Володимирі-Волинському ЖЕК не помічає аварійного під’їзду по вулиці Поліської Січі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 23.11.2015 / Володимир /
Перегляди
9
/ 1 коментар

«Заходити у під’їзди одного з будинків на вулиці Поліської Січі – небезпечно для життя», – вважає мешканець Володимира Микола Процюк. Однак комісія ЖЕКу №1, що провела обстеження, цієї думки не поділяє.

Про це йдеться в матеріалі Місто вечірнє.

– У будинку №61 на вулиці Поліської Січі проживає мій син з родиною, – розповів Микола Кіндратович. – Дім цей панельний, зведений ще за радянських часів. Мене хвилює стан козирків над дверима у під’їзди у цьому будинку і ще трьох аналогічних, розташованих по сусідству. Ці козирки представляють собою бетонні плити, вагою до п’яти тонн, які кріпляться з допомогою металевих труб. Від часу труби поіржавіли, відтак існує велика небезпека, що козирки обваляться. Мені відомо про трагічні випадки в Україні, коли в результаті обвалу старих плит на будинках загинуло двоє чоловіків. Крім цього, ці плити, про які розповідаю, вбудовані у зовнішні стіни будівель, тож у разі руйнування можуть не тільки когось убити, а й пошкодять прилеглі квартири. Аби не трапилося біди, там треба провести ремонтні роботи. Зазначені будинки переведені на баланс ЖЕКу.

Своєю чергою, міський голова Петро Саганюк сказав, що вперше чує про цю проблему, і одразу дав доручення секретарю взяти її на замітку.

А начальник ЖЕКу №1 Андрій Пасось повідомив наступне:

– Ми з головним інженером підприємства Анатолієм Маркеєвим і техніком дільниці Анатолієм Давидюком виїжджали на вулицю Поліської Січі з метою обстеження стану козирків у зазначених будинках. Слідів руйнування не виявили.

Конструкції міцні і жодної небезпеки не несуть. Тож потреби у проведенні капітального ремонту немає. У будинку №61 той козирок, про який казав пан Процюк, обшитий пластиковою вагонкою, яка місцями відійшла. Днями ми поправимо цей недолік. А загалом труби, що тримають плити, пофарбовані, іржі на них немає. Самі плити побілені.

Від себе ж додам, що зовні козирки на будинку №61 дійсно мають пристойний вигляд. Але цього не скажеш про сусідній будинок №59, де козирки справді у жахливому стані. Бетонні плити сірі, поїдені грибком. Місцями виступає арматура. Цілком очевидно, що вони руйнуються, і не виключені обвали цілих фрагментів, які можуть статися найближчим часом. А це вже небезпечно. Крім цього, на трубах, що слугують опорою, помітні тріщини. Також можна констатувати, що тут давно не проводився ремонт – ні капітальний, ні косметичний. Тож дивно, що комісія з ЖЕКу цього не побачила.

4




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа