<

У Володимирі відреставрують вали городища: почнуть з розробки проєктної документації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:18 | 20.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1498
/ Коментарі відсутні

21-го жовтня розпочнеться аукціон на виконання робіт із розробки науково-проектної документації: «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть» у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть».

Очікувана вартість проєкту – 450 тисяч гривень, повідомляє сайт Prozorro.

Як відомо, вали давнього городища у Володимирі є пам’яткою часів Київської Русі. Дерев’яна фортеця, вали та стіни були облаштовані в ІХ ст. на місці Зимненського городища.

Нині на території городища діє простір “Князівський шлях до трону”, де містяться фігури п’яти волинських князів, вартового та найбільший в Україні різьблений дерев’яний трон заввишки три метри.

У рамках реалізації проекту “Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології “Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть” передбачено проведення археологічних досліджень, реставрацію та пристосування для музейних функцій пам’ятки археології, земляних валів, в’їзної групи та упорядження внутрішньої та зовнішньої територій, а також облаштування зовнішніх інженерних мереж.

Розробка науково-проектної документації включатиме:

  • здійснення археологічних досліджень пам’ятки,
  • виконання архітектурних обмірів пам’ятки та приміщень на території,
  • фотофіксацію земельної ділянки, на якій розташований об’єкт з навколишньою забудовою, загальних зовнішніх виглядів пам’ятки, фрагментів фасадів, конструкцій, декоративних елементів, приміщень, інтер’єрів та проведення експертизи.

Як зазначають, документація має бути розроблена до 30 грудня 2021 року.

Нагадаємо, Ігор Гузь лобіює питання реставрації валів городища у Володимирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа