<

У Володимирі відреставрують стародрук із колекції історичного музею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 11.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
281
/ Коментарі відсутні

Один зі стародруків з фондової колекції Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького передали на реставрацію до 2028 року.

Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці.

Під час урочистої академії з нагоди 35-ї річниці початку діяльності Львівської реставраційної майстерні у грудні 2018 року була проведена наукова конференція, на якій виступили й співробітники Володимирського музею.

На урочистостях була присутня Світлана Стрєльнікова, генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Вона запропонувала відібрати один стародрук з фондів з метою подальшої реставрації згідно з планами на 2019 – 2020 роки.

Проте свої корективи внесла всесвітня пандемія та обмеження, а з лютого 2022 року – повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Все ж книгу “Амфологіон”, яка видана Братством храму пресвятої Богородиці в Ставропігії у 1694 році, з дотриманням процедури, передали працівникам Національного науково-дослідного реставраційного центру України, які відвідали музей. 

Стародрук особисто реставруватиме художник-реставратор науково-дослідного відділу реставрації стародруків, рукописів, документів та фотографій Павло Кулаков. Реставрація триватиме до 2028 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер