<

У Володимирі та селах громади вперше з 2012 року можуть змінити ставку єдиного податку для підприємців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:51 | 13.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

12-го травня у Володимир-Волинському культурно-мистецькому центрі відбулись громадські слухання з приводу підвищення вперше за довгий час ставок єдиного податку для підприємців громади. Проте ніхто з підприємців на слухання не з’явився.

Як розповіли БУГу, підприємців запрошували, проте ніхто в залу не прийшов. А рішення, яке обговорили, насправді важливе, адже матиме наслідок для всіх підприємців і змінить суму надходжень до міського бюджету.

Подібні громадські слухання відбулися у зв’язку зі створенням громади. Виникла необхідність переглянути ставки податків. Зміни стосуватимуться не тільки міста, але і сільських територій громади, зазначили на слуханнях. Їх пропонують ввести з січня 2022 року.

Під час слухань обговорювались проєкти рішень міської ради – регуляторні акти:

  • Про затвердження ставок єдиного податку.
  • Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку.
  • Про встановлення ставок орендної плати за користування земельними ділянками
  • Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Стосовно проєкту рішення “Про затвердження ставок єдиного податку”, то тут пропонується встановити ставки єдиного податку в розмірі для першої групи платників єдиного податку в розмірі 10%  до  прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року , а для другої групи  – 20%  до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня  податкового (звітного) року.

Аналогічні ставки єдиного податку діють в Нововолинській громаді, пропонують встановити в Ковельській громаді,   діяли в Зарічанській ОТГ та інших громадах області, повідомляють на офіційному сайті міста.

По проєктах рішень міської ради “Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку” та “Про встановлення ставок орендної плати за користування земельними ділянками” доповідала Наталія Антоненко – головний спеціаліст відділу майнових та земельних ресурсів. Зокрема, звернула увагу присутніх, що також вивчались  ставки зі сплати земельного податку та орендної плати за користування земельними  ділянками  в інших громадах області.

По проєкту рішення міської ради “Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки” доповідала Ірина Томашук – в.о. начальника фінансового управління.

Зокрема, розповіла, що проєкт рішення розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». В процесі підготовки  проєкту було розглянуто прийняті та на даний час діючі ставки податку на нерухоме майно на території Зарічанської ОТГ, міст Волинської області та окремих міст України.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер