<

У Володимирі та районі поліція проводить профілактичні заходи щодо запобігання шахрайствам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 20.11.2020 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Володимир-волинські правоохоронці інформують: тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Трикстер». Основним їх завданням є запобігання вчинення шахрайств та території міста та району.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці поліції Володимира-Волинського.

Як повідомляють, мета заходів – запобігти правопорушенням, які пов’язані із шахрайським заволодінням коштами громадян з використанням електронно-обчислювальної техніки та телекомунікаційних мереж.

Так від початку 2020-го року до правоохоронців міста звернулась значна кількість потерпілих від шахрайських дій невідомих осіб. Частина з них стали жертвами фішингу – комп’ютерного шахрайства в наслідок якого позбуваються банківських рахунків.

Щоб не потрапити у таку ситуацію правоохоронці радять не відповідати на електронні листи від імені популярних брендів із проханням повідомити свої персональні дані чи паролі. За допомогою таких сайтів зловмисники отримують персональну інформацію, а потім не легально знімають гроші з чужих рахунків.

Для прикладу, від імені відомої платформи для здійснення торгівлі здійснюється розсилка електронних листів, в яких міститься пряме посилання на сайт, який ззовні нічим не відрізняється від справжнього, і надає послуги з доставки купленого товару. Проте коли користувач знаходиться на такому сайті, він автоматично надає необхідну інформацію, якої достатньо, щоб в подальшому заволодіти його грошима.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер