<

У Володимирі прийняли бюджет на 2023 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 20.12.2022 / Володимир / /
Перегляди
420
/ Коментарі відсутні

20-го грудня схвалили бюджет громади Володимира на 2023 рік. Планується, що головний документ буде збалансованим по доходах та витратах загального та спеціального фондів, які становитимуть 654,8 млн грн. Майже половину доходів – 305,7 млн грн з ПДФО, доведеться повернути держбюджету у вигляді реверсної дотації.

За відповідне рішення проголосували 22 депутати на двадцятій позачерговій сесії Володимирської міської ради.

Доходи бюджету-2023

Передбачається, що у наступному році дохідна частина бюджету складатиме 654,8 млн гривень, де власні доходи загального фонду прогнозуються у сумі 648,2 млн грн, спеціального фонду – 6,6 млн грн (1%).

Пріоритетним джерелом надходжень власних доходів загального фонду бюджету громади на 2023 рік, як і раніше, залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, обсяг якого становить 563,8 млн грн або 87% від загальних доходів. До місцевих бюджетів ПДФО як і у 2022 році буде продовжувати надходити на рівні 64% від суми сплаченої платниками.

З загальної суми спеціального фонду бюджету громади 6,6 млн.грн планується отримати :

  • власні надходження бюджетних установ міської територіальної громади, які надходять в вигляді оплати платних послуг 5,4 млн грн;
  • кошти, які формують бюджет розвитку 1,0 млн грн;
  • цільовий фонд міської ради 0,1 млн грн; 
  • екологічний податок 0,1 млн грн.

Видатки бюджету-2023

Видатки на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ заплановані в сумі 169,6 млн грн, з розрахунку встановленої мінімальної заробітної плати на  2023 рік у розмірі 6 700 грн та  розміру посадового окладу працівника.

Видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для бюджетних установ та комунальних підприємств охорони здоров’я на 2023 рік плануються в сумі 42,2 млн грн і розраховані виходячи з прогнозних лімітів споживання енергоносіїв у натуральних показниках та з врахуванням діючих цін та тарифів.

Видатки на харчування плануються в загальній сумі 25,2 млн грн і забезпечать харчування дітей в дошкільних закладах освіти та одиноких непрацездатних громадян в терцентрі з дотриманням натуральних норм харчування, а також передбачено видатки в сумі 2,2 млн грн для  харчування військовослужбовців у КП «Володимирське ТМО». 

Інші поточні видатки для бюджетних установ забезпечують потребу для належного рівня роботи бюджетних закладів та здійснення ними відповідних суспільних функцій на необхідному рівні. 

Також, в бюджеті на 2023 рік передбачено 0,6 млн грн для проведення проектної діяльності. 

Видатки розвитку у бюджеті плануються в загальній сумі 24,3 млн грн, з них:

  • 13,0 млн грн спрямується на придбання обладнання та проведення капітальних ремонтних робіт у закладах соціально-культурної сфери та охорони громадського порядку,
  • 8,8 млн грн – на придбання техніки, проведення капітальних робіт у сфері житлово-комунального господарства та послуги по розробленню містобудівної документації,
  • 2,5 млн грн – на надання матеріальної допомоги для придбання житла учасникам бойових дій. 

Передбачили у 2023 році кошти для резервного фонду, який створений у розмірі 4,5 млн грн.

Трансферти з бюджету міської громади іншим бюджетам плануються:

  • в державний бюджет – реверсна дотація в сумі 305,7 млн грн;
  • для бюджету Зимнівської територіальної громади – субвенцію в сумі 485 тис. грн для покриття витрат на утримання одиноких непрацездатних громадян в стаціонарному відділенні терцентру.

Читайте також:

Понад 300 млн необхідно буде повернути державі: у Володимирі пройшло громадське обговорення бюджету-2023




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа