<

У сквері Володимира кронували дерева: замість зрізаних, пропонують встановити скульптури історичних персонажів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 12.01.2021 / Володимир / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

11-го січня у сквері біля музею ім. О.Дверницького розпочали роботи по кронуванню дерев, аби створити передумови для міграції поселень птахів з парку та надання зеленим насадженням привабливого зовнішнього вигляду.

Як розповів начальник відділу УЖКГіБ Віктор Фіщук, усього планується кронувати 38 дерев (кронування проводять в межах 30% крони). Десять дерев планують зрізати через їхній стан або надто близьке розташування до будівель, що знаходяться у сквері, – повідомляють на сайті міста.

Дерева, у яких наразі нерозгалужена крона, а також хвойні дерева кронувати не будуть. До слова, загальна кількість дерев у сквері – 69.

Також Віктор Фіщук зазначив, що у випадку виявлення кажанів (такі ситуації траплялись при обрізанні дерев у цьому сквері) відразу буде викликана відповідна орнітологічна служба з Луцького зоопарку.

Крім того, на перспективу (за умов наявності фінансування та сприятливої погоди) планують провести кронування та обрізку дерев поблизу культурно-мистецького центру, вздовж вулиць Ковельської та Луцької, на території старого кладовища.

Водночас, науковий працівник Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького Олександр Стемковський разом із місцевим скульптором Олегом Дубинчуком звернулися до місцевої влади за роз’ясненням та пропозицією – облаштувати у парку дерев’яні експозиції, – пише Володимир Медіа.

Під час діалогу вдалося з’ясувати, що кілька дерев, які становлять небезпеку для людей, комунальники все-таки зріжуть. Також дійшли згоди у питанні щодо скульптур. Стовбури деяких дерев залишать, щоб у подальшому перетворити їх на історичні постаті.

Перетворенням займатиметься Олег Дубинчук. Таким чином вдасться поєднати роботи з дерева зі скульптурами-топіарами, які незабаром планують облаштувати у рамках громадського проєкту, автором якого є Олександр Стемковський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер