<

У Володимирі презентували електронну систему безготівкової оплати у маршрутках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 19.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1058
/ Коментарі відсутні

17-го серпня у міській раді Володимира відбулась презентація фірми Citycardnet, яка займається облаштуванням та обслуговуванням системи безготівкової оплати у громадському транспорті.

У презентації узяли участь працівники міськвиконкому, депутати та місцеві перевізники, – повідомляють на сайті міста.

Представниця фірми Citycardnet розповіла як працює електронна система на прикладі Луцька, де уже майже два роки у міському громадському транспорті діє безготівкова оплата за проїзд: банківською карткою, спеціальним талоном з QR-кодом, сервісною карткою (у тому числі пільговою) або ж через доступ до особистого кабінету мобільного додатку. Для оплати за проїзд у тролейбусах і маршрутках встановлені валідатори – пристрої для списування коштів. 

За словами представників, фірма Citycardnet здійснює повний супровід маршрутних перевезень, адже встановлене у транспорті обладнання допомагає оптимізувати маршрути, проводити моніторинг пасажиропотоку, облік пільговиків,  а також зіставляти графіки для їх аналізу, отримувати інформацію про місце розташування кожного маршрутного транспорту, його траєкторію руху та аварійні ситуації у режимі онлайн. Усе обладнання турецько-українське підприємство встановлює за власний кошт, отримуючи потім комісійну плату з кожної поїздки. 

До слова, раніше у Володимирі-Волинському уже порушувалось питання встановлення у міських маршрутках GPS-трекерів, проте точне і прозоре функціонування транспорту можливе лише за умови облаштування цілої електронної системи з онлайн-сервісом та додатковими функціями моніторингу та аналізу. 

Нагадаємо, серед Бюджету участі-2021 Володимира розглядають можливість встановлення 25-ти GPS-трекерів для відстежування руху громадського транспорту в реальному часі. Авторка проєкту Дарія Поддубецька повідомила, що дані трекери передаються на додаток CityBus, системи, яка працює вже в понад 14-ти містах України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер